El president, Pere Aragonès, durant l'acte d'inauguració del Celler de Vila-seca

President Aragonès: "En els moments més difícils res es supera de forma individual, sinó de forma col·lectiva"

query_builder   28 maig 2022 13:19

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "En els moments més difícils res es supera de forma individual, sinó de forma col·lectiva"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat a Vila-seca la reconstrucció de l’antic Celler de la cooperativa de la ciutat
  • El president ha visitat l’espai museístic de l’equipament que rememora la feina compartida lligada als conreus de vi
Imatge durant la visita
Imatge durant la visita

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí el Celler de Vila-seca reivindicant el treball compartit i el cooperativisme històric de la pagesia catalana. “Hem tornat a aprendre que en els moments més difícils res es supera de forma individual, es supera de forma col·lectiva”, ha explicat fent un paral·lelisme amb la pandèmia sanitària i la crisi que ha produït. Aragonès ha ressaltat la necessitat d’aprendre d’aquella etapa i d’arribar a acords per enfortir “els grans consensos de país que ens serveixen per construir aquesta Catalunya sencera per tothom”. “Ara fa cent anys arreu de Catalunya els sindicats i les cooperatives alçaven espais com aquest. Les famoses ‘catedrals del vi’ eren projectes del cooperativisme agrari que va néixer en moments de dificultats”, ha reblat.

Amb un auditori ple, i després de visitar la zona museística, el president ha destacat el benefici que suposarà el nou centre recuperat. “Aquest edifici el van construir pagesos i pageses que sabien l’esforç que comporta el treball de la terra. Van alçar un espai que serveix per garantir vida i que ara servirà per garantir cultura, dinamització i vida pel Camp de Tarragona”, ha explicat.

Aragonès ha lloat les obres de reconstrucció d’aquest “equipament cultural punter que ha revigoritzat la seva funció social” i que, segons les seves paraules “continuarà oferint servei a la ciutadania i a Vila-seca més de 100 anys després de la seva construcció”. El president ha agraït a les autoritats locals i a la ciutadania l’esforç. “Gràcies per haver sabut posar amb tant d’encert la tecnologia i la digitalització al servei de la història i la cultura. Aquesta màxima, la de pensar en gran, la voluntat de progrés, i el reforç de l’autoestima és la que també ens hem d’aplicar com a país amb l’inconformisme, l’esperit de superació, la resiliència i la perseverança que ens caracteritza”, ha conclòs.

Durant la descoberta de la placa inaugural i la visita el president ha estat acompanyat de l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura i Xatruch, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès i Piqué.

Un nou espai per Vila-seca

El Celler de Vila-seca és un edifici noucentista construït entre els anys 1919 i 1920, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura i impulsat pel Sindicat Agrícola de Vila-seca. L’edifici es trobava en desús i des de l’any 2014 és de propietat municipal. La restauració ha buscat l’objectiu d’incrementar la competitivitat turística catalana i contribuir a la diversificació de l’oferta i desestacionalització de la demanda a través d’un projecte innovador. L’equipament consta d’un espai escènic amb capacitat per a 517 espectadors asseguts i prop d’un miler dempeus, un espai annex auxiliar per oficines, serveis i una caixa escènica fàcilment maniobrable. La superfície total del conjunt on s’ha actuat és de 3.150 m2 i el pressupost de tota l’actuació és de 8 milions d’euros amb finançament dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Vila-seca.

1  

Imatges

Fotografia durant l'acte de inauguració

Fotografia durant l'acte de inauguració 54