Controlat l'incendi de Corbera d'Ebre. Continuem treballant intensament en la resta d'incendis forestals

query_builder   17 juny 2022 14:19

event_note Nota de premsa

Controlat l'incendi de Corbera d'Ebre. Continuem treballant intensament en la resta d'incendis forestals

  • El conseller Elena s’ha desplaçat a les zones afectades pels incendis per parlar amb alcaldes i alcaldesses
  • Lladurs i Artesa de Segre-Baldomar continuen actius, i Castellar de la Riberat es manté estabilitzat
  • Estem fent seguiment de diversos incendis per llamp

Des del Centre de Comandament de Bombers (CCB), a Castellar de la Ribera (Solsonès), el conseller Elena ha explicat que s’ha desplaçat a les diferents zones afectades pels incendis “per parlar amb els alcaldes i alcaldesses, repassar la situació i explicar-los la força i la dificultat del dia d’ahir”. Elena ha destacat que “tenia moltes ganes de venir per mostrar el nostre suport, donar recolzament al món local i posar en valor l’agraïment a tots els dispositius de seguretat i emergències, Protecció Civil, ADF i veïns i veïnes”. “En aquest país tenim uns professionals espectaculars, uns voluntaris extraordinaris i uns pagesos que són experts en això i s’ha de dir”.

El Solsonès continua sent una prioritat de l’operatiu dels Bombers en el dia més complicat, a nivell meteorològic, de tot l’episodi.

A Lladurs l’incendi està envoltat però el perímetre està molt inestable. Segons les darreres informacions dels Agents Rurals el foc hauria afectat unes 50 hectàrees.

El dispositiu també ha enviat mitjans aeris i personal per diversos focs possiblement causats per llamps, entre els quals: Cabó, Coll de Nargó, Llessui, Tuixent i Peramola que ja està estabilitzat. S’està monitoritzant i fent seguiment de tots els incendis per establir prioritats de treball. S’hi treballa amb mitjans aeris i, sobretot, eines manuals.

A Artesa de Segre- Baldomar, l’incendi es manté en l’eix de confinament previst. D’altra banda, aquest migdia ja s’ha donat per controlat l’incendi forestal de Corbera d’Ebre. Castellar de la Ribera es manté estabilitzat. Per aquest incendi torna a estar tallada la C-26 en tots dos sentits de la marxa.

Cal recordar que el cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 del pla Alfa en 17 municipis de 3 comarques i que Protecció Civil manté activada l’Emergència 2 del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pels diferents incendis forestals simultanis, que hi ha a Catalunya.