Sant Jordi 2022

El Departament de Cultura obre la convocatòria d'ajuts per compensar els danys causats per les pluges del darrer Sant Jordi

query_builder   27 juny 2022 14:24

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura obre la convocatòria d'ajuts per compensar els danys causats per les pluges del darrer Sant Jordi

  • Els ajuts, per un valor total de 100.000 euros, es destinen als responsables de les parades al carrer que van patir danys materials com a conseqüència del temporal
  • El termini de presentació de sol·licituds comença demà, 28 de juny, i finalitza el 12 de juliol
Sant Jordi 2022

Demà, 28 de juny, s’obre el termini per optar a la nova línia extraordinària creada pel Departament de Cultura a través de l’ICEC destinada al rescabalament dels danys materials ocasionats per les inclemències climatològiques durant la Diada de Sant Jordi 2022 . Aquest ajut extraordinari ja va ser anunciat per la consellera de  Cultura, Natàlia Garriga, l’endemà de la Diada de Sant Jordi i ha estat elaborat i ideat tenint en compte les necessitats del sector, amb qui s’ha mantingut contacte permanent.

L’objectiu dels ajuts és acompanyar les parades situades al carrer que van patir danys materials la passada Diada de Sant Jordi com a conseqüència del temporal de pluja caigut al llarg del dia. S'entén per parada al carrer la construcció efímera que ocupa l'espai públic exclusivament durant la Diada de Sant Jordi, amb la finalitat de vendre llibres al públic. Els ajuts es poden demanar fins el 12 de juliol.

La quantia total dels ajuts és de 100.000 euros i són subvencionables els danys materials que van sofrir els llibres, les carpes i les taules de les parades que el temporal va convertir en inutilitzables o bé que es consideren danys substancials. Aquests danys es compensaran d'acord amb les despeses d'impressió, adquisició o lloguer dels béns que s'han fet malbé segons els supòsits següents:

  1. Les d'impressió del llibre, en el cas de les empreses privades amb activitat econòmica editorial, i les d'adquisició del llibre a l'empresa editorial i distribuïdora, en el cas de les llibreries. En el cas dels llibres usats o de vell, les d'adquisició del llibre a l'empresa o persona subministradora.
  2. Les d'adquisició o lloguer de les carpes i les taules de les parades.

Per poder optar a l’ajut, s'han de complir,  els requisits i les condicions següents:

  • Disposar de la llicència o l'autorització d'ocupació de l'espai públic del municipi on s'ubicava la parada de venda de llibres, durant la Diada de Sant Jordi de 2022.
  • Acreditar els danys materials soferts que fan inutilitzables o bé són danys substancials dels llibres, les carpes i les taules. Aquests danys no han d'estar coberts en la seva totalitat o en part per cap pòlissa d'assegurances.
  • Presentar una única sol·licitud per empresa.
  • Estar donat d'alta en el cens de l'impost sobre activitats econòmiques, en l'epígraf corresponent a activitat editorial o en els epígrafs corresponents a les activitats de comercialització al detall de llibres nous, usats o de vell.
  • Els llibres han de disposar d'ISBN i número de dipòsit legal, excepte en el cas de llibres usats o de vell.

1  

Imatges

La consellera Garriga en el darrer Sant Jordi (ARNAU PASCUAL / DEPARTAMENT DE CULTURA)

La consellera Garriga en el darrer Sant Jordi (ARNAU PASCUAL / DEPARTAMENT DE CULTURA) 267