.

La consellera ofereix al Palau Robert una recepció als membres de l'European Penitentiary Training Academies (EPTA)

Ciuró "La formació dels professionals és un dels principals recursos per assegurar l'excel·lència del model penitenciari català"

query_builder   27 juny 2022 20:02

event_note Nota de premsa

La consellera ofereix al Palau Robert una recepció als membres de l'European Penitentiary Training Academies (EPTA)

Ciuró "La formació dels professionals és un dels principals recursos per assegurar l'excel·lència del model penitenciari català"

D’avui al 30 de juny se celebra a Barcelona el 15è Congrés Anual d’aquesta xarxa europea d’acadèmies de formació penitenciària, de la qual Catalunya n’ostenta la presidència

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, afirma que “la formació dels professionals que treballen cada dia a la presó és un dels principals recursos que tenim per poder continuar assegurant l’excel·lència del model penitenciari català”. Així s’ha expressat la titular de Justícia en la recepció que ha ofert aquesta tarda al Palau Robert als membres del Comitè de Direcció de l’European Penitentiary Training Academies (EPTA), que es reuneixen del 27 al 30 de juny a Barcelona, en el 15è Congrés Anual.

Fa només uns dies, el director general d’Afers Penitenciaris, César Galván, i la directora d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Susagna Roura, van representar Catalunya en la Conferència del Consell d’Europa de directors generals de presons i mesures d’execució penal a la comunitat i justícia juvenil que va tenir lloc a Sevilla. En el Congrés, celebrat el 21 i 22 de juny, hi van participar 32 administracions penitenciàries del Consell d’Europa, del total de 46 estats membres, així com organitzacions internacionals de l`àmbit de l’execució penal.

En l’acte d’aquesta tarda, Ciuró ha assegurat que “a Catalunya, amb gairebé 40 anys de trajectòria pel que fa a la gestió d’un model penitenciari basat en la rehabilitació i la reinserció, ens prenem molt seriosament la responsabilitat que tenim pel que fa a l’adquisició i la consolidació de les competències professionals del personal dels serveis penitenciaris”.

La consellera també ha posat en valor la “gran tasca que desenvolupen diàriament aquests professionals” i ha assegurat que “sense ells no hauria estat possible fer del model penitenciari català un model d’èxit i de referència”. “Són ells ‒ha reivindicat‒ els qui fan possible el bon funcionament diari dels centres i, per això, cal dotar-los de tots els recursos possibles, perquè puguin desenvolupar la feina amb professionalitat i exemplaritat”.

Per acabar, la consellera ha agraït la participació de tots els assistents i ha remarcat que és “un honor per al Govern i per al conjunt del país acollir la quinzena edició del Congrés Anual de l’EPTA, en unes jornades que ens serveixen per promoure l’intercanvi de professionals i formadors, a favor de l’enriquiment mutu”.

Presidència de l'EPTA

L’EPTA és la xarxa europea d’acadèmies de formació penitenciària vinculades a les diferents administracions penitenciàries europees; des de l’any passat, el Departament de Justícia n’ostenta la presidència, a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Durant la recepció al Palau Robert, la consellera ha saludat, entre d’altres, Ilina Taneva, secretària de la Conferència de Directors d’Administracions Penitenciàries del Consell d’Europa, i Lenna Geckle, experta de la Unitat de Formació Judicial de la Direcció General de Justícia i Consum de la Comissió Europea.

La consellera Ciuró ha estat acompanyada pel secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Sergi Blàzquez; el director general d’Afers Penitenciaris, César Galvan, i la directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Laura Martínez.

 

4  

Imatges

Consellera Ciuró

Consellera Ciuró 155

Consellera Ciuró a l'inici de l'acte

Consellera Ciuró a l'inici de l'acte 172

Consellera Ciuró a l'inici de l'acte

Consellera Ciuró a l'inici de l'acte 154

Consellera Ciuró durant el discurs

Consellera Ciuró durant el discurs 299