.

Justícia i els sindicats de presons signen un preacord per regularitzar el complement específic i millorar la prestació del servei

query_builder   28 juny 2022 17:44

event_note Nota de premsa

Justícia i els sindicats de presons signen un preacord per regularitzar el complement específic i millorar la prestació del servei

.

El Departament de Justícia ha signat aquesta tarda amb la majoria dels representants sindicals dels treballadors de presons (UGT, CCOO, CSIF, IAC-CATAC) un preacord amb noves  mesures que milloren les condicions laborals i la prestació del servei orientat a la rehabilitació dels interns i que, en definitiva, afavoreixen les condicions de tota la comunitat penitenciària.

El preacord, que ha de ser elevat a la Mesa Sectorial i posteriorment al Govern, farà possible la regularització del complement específic dels treballadors penitenciaris. La regularització del complement específic prové de la partida pressupostària que fins ara s’abonava de forma variable amb el Programa de rendiment personal (PRP), que, en el cas dels funcionaris de l’àmbit penitenciari, retribueix les característiques particulars dels seus llocs de treball, com ara la perillositat. La previsió és que pugui fer-se efectiva en la nòmina de setembre, però amb efectes retroactius des de l’1 de gener passat, data en què es va deixar de meritar el PRP fins a l’actual preacord.

Gràcies a aquest preacord també s’aconsegueixen millores en la prestació del servei del col·lectiu de treballadors penitenciaris, amb més disponibilitat de personal de rehabilitació, tot fent ajustaments en els horaris que permetran donar la cobertura professional en els moments en què és més necessari el servei.

El preacord suposarà una millora substancial per al col·lectiu de treballadors penitenciaris, perquè consolida els imports que fins a 31 de desembre de 2021 es percebien en concepte variable d’aquest programa temporal. El complement específic s’actualitzarà amb imports que van des de 85 a 105 euros el mes, segons els llocs que ocupen.

La consolidació final de la retribució que percebien els treballadors de l’àmbit penitenciari en concepte de programa temporal també els beneficia perquè creix la base reguladora,  que és la referència que serveix per calcular els imports de futures prestacions i els drets passius en arribar a la jubilació.