Sessió de control

El president Aragonès celebra la decisió del TSJC sobre el català: "Qui ha de legislar sobre el tractament de les llengües a l'escola és el Parlament de Catalunya"

query_builder   6 juliol 2022 13:08

event_note Nota de premsa

El president Aragonès celebra la decisió del TSJC sobre el català: "Qui ha de legislar sobre el tractament de les llengües a l'escola és el Parlament de Catalunya"

Durant la sessió de control, el cap de l’Executiu ha defensat enfortir els grans consensos amb “rigor, generositat i determinació” per afrontar tots els reptes

El president ha reivindicat la querella contra Pegasus i l’exdirectora del CNI perquè “cal anar fins al final perquè els responsables assumeixin el que els hi pertoca”


Sessió de control al Parlament
El president intervé en la sessió de control al Parlament. Autor: Rubén Moreno
{"name":"2022/07/06/11/17/0465c33b-4b7b-47b6-a604-153f25903666.jpg","author":"Rubén Moreno. Oficina de Comunicació del president","type":"0","location":"0","weight":91119}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha defensat aquest matí, durant la sessió de control, que “qui ha de legislar sobre el tractament de les llengües a l’escola és el Parlament de Catalunya”, i ha celebrat la resolució del passat dilluns del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on reconeixia que la nova legislació sobre el català a l’escola impedeix executar legalment la sentència del 25% de castellà a les aules. “L’ús de les llengües a les escoles s’ha de basar en la voluntat de coneixement i capacitat d’ús. Traiem les togues de les aules i deixem-hi que els docents puguin fer la feina amb criteris pedagògics”, ha insistit.

Malgrat la celebració, el president ha avisat que ara ve “la segona tanda, el partit de tornada”, en referència a la possible intervenció del Tribunal Constitucional en aquesta qüestió. Aragonès s’ha mostrat optimista perquè considera que “hi anem amb la millors de les eines possible. Hi anem amb dos dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries que, per unanimitat, avalen la constitucionalitat tant de la Llei aprovada com del Decret Llei”, ha recordat. Pel president aquesta unanimitat representa el camí a seguir i per això, ha tornat a agrair als grups que s’hagi arribat a aquest dos instruments legals gràcies al consens i al rigor, malgrat tenir un marc constitucional i estatutari “que no ens agrada i no l’ha votat aquest país”. En aquest sentit, ha fet una crida a enfortir els grans consensos amb “rigor, generositat i determinació” per afrontar tots els reptes, sense “fixar-nos tant en quina posició tenen els altres”.

Durant la seva intervenció, Aragonès també ha anunciat que aquest matí ha presentat una querella contra l’ex directora del CNI i l’empresa que gestiona Pegasus. “No és nomes una defensa de drets fonamentals des del punt de vista individual, sinó que és evident que l’espionatge es va produir per les meves responsabilitats també com a membre del Govern”, ha afegit. El cap de l’executiu ha defensat que “perquè no torni a passar a cap altre govern, ni tan sols a cap altre ciutadà, davant de qualsevol vulneració, cal anar fins al final” i ha tornat a demanar que “els responsables assumeixin el que els hi pertoca”, ha remarcat.

Respecte la propera trobada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el cap del Govern ha incidit en què hi tornarà a portar “l’autodeterminació com a eina per resoldre el conflicte polític”. “Referèndum i amnistia, al costat del bon govern, a favor de l’estat del benestar i la igualtat d’oportunitats, a acompanyar la ciutadania en aquests moments especialment difícils”, ha afegit.

1  

Imatges

Sessió de control

Sessió de control 91119

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined