Imatge de recurs.

S'obre la convocatòria de subvencions a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament 2022-2023

query_builder   7 juliol 2022 10:01

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria de subvencions a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament 2022-2023

  1. La convocatòria, dotada amb 4,8 milions d’euros, restarà oberta fins al proper 28 de juliol inclòs
  2. Durant les pròximes setmanes es publicarà també la convocatòria de programes 2022-2024

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui la resolució per la qual s'obre la convocatòria de subvencions a projectes de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament per a l'exercici 2022-2023, gestionada per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

La publicació obre el termini, a comptar a partir del 8 de juliol, per presentar propostes a la línia 1, de suport a projectes de desenvolupament, i la línia 2, de suport a projectes d'educació per al desenvolupament. El termini acaba el 28 de juliol de 2022 inclòs.

La convocatòria compta amb un pressupost de 4.800.000 euros, una dotació que es reparteix entre 4.320.000 euros l’any 2022 i 480.000 euros el 2023.

Les universitats, actor emergent de cooperació

Tant la línia 1 com la línia 2 de la convocatòria s’adrecen a organitzacions no governamentals de desenvolupament (ONGD) de Catalunya, i com a novetat aquest any, a universitats públiques catalanes i els seus centres de recerca adscrits, els quals tradicionalment només s’havien pogut presentar a la línia 2.

Les actuacions finançades hauran de respondre a l’Enfocament de Gènere i Basat en Drets Humans (EGIBDH) i a les prioritats establertes en el Pla director 2019-2022; també hauran de contribuir a millorar la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19. El període d'execució de les actuacions subvencionables estarà comprès entre un mínim de 10 mesos i un màxim de 18.

Línia 1: projectes de desenvolupament

Els projectes presentats sota aquesta línia hauran de complir, com a mínim, una de les prioritats fixades en els set objectius estratègics de desenvolupament establerts al Pla director. En l’àmbit geogràfic, s'hauran de concretar en els països que inclouen les regions següents:

  1. Regió mesoamericana (Guatemala, Hondures, El Salvador, Nicaragua i Chiapas, Mèxic).
  2. Regió andina (Colòmbia, Bolívia, Equador i el Perú).
  3. Mediterrània i Orient Mitjà (Marroc, Tunísia, Algèria, Líbia, Bòsnia i Hercegovina, Turquia, Líban, Síria, Palestina, Jordània, Iraq i Egipte).
  4. Àfrica subsahariana (Moçambic, Senegal, Gàmbia, Etiòpia, República Democràtica del Congo, Camerun i Mali).
  5. Zones i col·lectius especialment vulnerables: Palestina, el Sàhara Occidental (població sahrauí) i el Kurdistan.

De la dotació total de 4.800.000 euros, a la línia 1 li corresponen 2.880.000 euros. La quantitat sol·licitada a l'ACCD per projecte presentat a títol individual ha d'estar compresa entre els 60.000 euros i els 100.000 euros. En cas de projectes presentats en agrupació d’entitats, la xifra estarà compresa entre 60.000 euros i 200.000 euros.

Línia 2: projectes d’educació per al desenvolupament (EpD)

D’altra banda, la línia 2 de la convocatòria finançarà projectes que vinculin els fenòmens locals amb els globals, que integrin l'EGiBDH, que responguin als objectius estratègics prioritzats del Pla director en actuacions d'EpD, i que contribueixin a millorar la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19. Per a fer-ho caldrà que les actuacions incloguin tots els àmbits d'intervenció estratègica o de dimensions d'EpD: sensibilització, educació i formació, recerca, i mobilització i incidència.

A aquesta línia li corresponen 1.920.000 euros de dotació econòmica. La quantia sol·licitada per subvencionar per projecte presentat a títol individual ha de ser d’entre 30.000 euros i els 60.000 euros. D’altra banda, els projectes presentats en agrupació d'entitats podran ser finançats amb un mínim de 30.000 euros i un màxim de 100.000 euros.

La convocatòria de programes, pròximament

En paral·lel a la convocatòria que es publica avui, el Govern està treballant en la convocatòria de subvencions de programes concertats de desenvolupament i d'educació per al desenvolupament 2022-2024. Aquest instrument finançarà actuacions d’entre 24 i 36 mesos de durada, i serà incompatible amb la convocatòria de projectes, és a dir, que les entitats no podran ser beneficiàries en més d’una convocatòria, independentment de la línia de subvenció.

Està previst que les bases i la convocatòria es publiquin durant les pròximes setmanes.

Sessió informativa i de resolució de dubtes

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament organitza una sessió virtual informativa i de resolució de dubtes sobre les convocatòries de subvencions de projectes i programes. Tindrà lloc de manera virtual el proper dimecres 13 de juliol a les 11 h. Cal fer inscripció prèvia.

Consulteu tota la informació i accediu al tràmit a l'apartat especial de la convocatòria de projectes 2022-2023 al web de Cooperació.