Godall

Educació destina prop de 350.000 euros a la reparació de l'Escola Sant Salvador de Godall i 600.000 euros a l'Institut de Flix

query_builder   8 juliol 2022 16:31

event_note Nota de premsa

Educació destina prop de 350.000 euros a la reparació de l'Escola Sant Salvador de Godall i 600.000 euros a l'Institut de Flix

  1. Aquest matí el conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha visitat les obres que s’estan duent a terme a Godall
  2. Després s’ha traslladat a Flix, per conèixer les millores que s’han realitzat a l’Escola Enric Grau Fontserè i les que estan previstes a l’Institut de Flix

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat aquest matí les obres de reparació estructural que s’estan duent a terme a l’Escola Sant Salvador de Godall. Ho ha fet en el marc d’una visita territorial a les Terres de l’Ebre, on també s’ha traslladat a Flix, per conèixer les millores que s’han realitzat a l’Escola Enric Grau Fontserè i les que estan previstes realitzar a l’Institut de Flix. Ha acompanyat al conseller la directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló.


El titular d’Educació ha manifestat que “les vacances escolars ens permeten tirar endavant les obres de rehabilitació, ampliació i millora dels centres educatius d’arreu del país, per tal que tots els infants i joves, visquin on visquin, tinguin accés a una educació de qualitat”. En aquest sentit, ha destacat queels edificis educatius han de proporcionar benestar i confort a l’alumnat, i estimular el seu aprenentatge. El lloc on aprenem determina com i què aprenem”.


Així doncs, el conseller Gonzàlez-Cambray ha visitat les obres de l’Escola Sant Salvador, conjuntament amb l’alcalde de Godall, Alexis Albiol, i després ha mantingut una trobada amb l’equip directiu i el director de la ZER, Joan Carles Galve. Es tracta d’unes obres de reforma i millora (RAM) d’un import de 345.176,63€, que consisteixen a grans trets en una reparació estructural que afecta a la fonamentació i que està previst que acabin a l’agost.A causa de les obres, durant tot aquest curs, l’escola s’ha traslladat a l’ajuntament.


L'Escola Sant Salvador de Godall, que aquest curs ha escolaritzat 25 alumnes d’infantil i primària, pertany a la ZER Montsià. Juntament amb quatre escoles més formen la ZER amb més centres del territori. Aquestes cinc escoles de la ZER el curs vinent atendran per primera vegada alumnat d’1 a 12 anys.


Visita a Flix


Posteriorment, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, acompanyat del seu alcalde, Francesc Barbero, s’ha traslladat a Flix per conèixer de primera mà les millores que s’han fet a l’Escola Enric Grau Fontserè, que justament han finalitzat avui divendres. Concretament, són unes obres per a l’evacuació d’aigües pluvials al pati, amb un import de 34.802,58€.


Finalment, el titular d’Educació ha estat a l’Institut de Flix, on ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha conegut les millores previstes. Es tracta d’actuacions de substitució de l’actual coberta de fibrociment de l’edifici sud del complex destinat a tallers de pràctiques del centre. Les obres, que ja estan adjudicades i s’iniciaran pròximament, tenen un cost de 90.000€ del projecte i 600.000€ de l’obra.


Aquest centre ofereix el cicle formatiu de grau superior en sistemes electrotècnics i automatitzats, en modalitat dual. El cicle compta amb un mòdul relacionat amb les energies renovables, on els alumnes aprendran com instal·lar plaques fotovoltaiques.


8 de juliol de 2022

4  

Imatges

Visita obres Godall

Visita obres Godall 111336

Escola Flix

Escola Flix 69587

Institut Flix

Institut Flix 109135

Reunió Godall

Reunió Godall 82076