bombers

El Govern autoritza l'ampliació de la plantilla de Bombers de la Generalitat en 154 places de suport

query_builder   19 juliol 2022 15:28

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza l'ampliació de la plantilla de Bombers de la Generalitat en 154 places de suport

  1. L’ampliació del cos de Bombers de la Generalitat serà fonamental per a la implantació del canvi de model forestal i la gestió operativa i tècnica en situacions d’emergències de risc climàtic

El Govern ha acordat autoritzar l'ampliació de la plantilla pressupostària del Departament d’Interior en 154 dotacions com a conseqüència de la incorporació a la plantilla fixa de la Generalitat del que fins ara eren funcions d’un programa temporal. El canvi es farà efectiu el 15 de desembre de 2022, quan finalitzin els contractes de l’actual programa temporal.

Aquesta ampliació del cos de Bombers de la Generalitat serà fonamental per a la implantació del canvi de model forestal i la gestió operativa i tècnica en situacions d’emergències de risc climàtic i per a la realització i execució de totes les accions i tasques de caràcter tècnic i operatiu que garanteixin l’aplicació del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per al període 2017-2022.

Aquest acord autoritza la incorporació de 154 dotacions amb la distribució següent: 45 dotacions de personal amb vincle laboral fix, 19 dotacions de personal amb vincle administratiu també per a tota la durada del programa i 90 dotacions més amb vincle laboral d’una durada de 3, 4 o 6 mesos per cada anualitat del programa.

Els perfils professionals incorporats amb funcions de suport al cos de Bombers comprenen auxiliars administratius, tècnics especialistes en manteniment d’helicòpters, tècnics especialistes operadors de control, oficials de primera en prevenció activa forestal, tècnics especialistes en so i imatge, tècnics especialistes adscrits al Grup d’Actuació Forestal i conductors de vehicles lleugers i pesants.