foto de recurs

Protecció Civil de la Generalitat tanca l'alerta del Pla l'INUNCAT sense incidències importants

query_builder   30 juliol 2022 00:02

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat tanca l'alerta del Pla l'INUNCAT sense incidències importants

  1. ·El Pla INUNCAT queda en fase de Prealerta perquè encara pot ploure fins a mitjanit especialment a les comarques de Ponent

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla INUNCAT per l’episodi de pluges intenses d’aquesta tarda, sense que s’hagin produït afectacions importants. El Pla INUNCAT queda ara en situació de Prealerta perquè poden haver precipitacions intenses a les comarques de Pallars Jussà, Alt Urgell, Solsonès, Noguera, Segarra, Pla d’Urgell, Urgell i Segrià. 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que les pluges han perdut intensitat. Tanmateix, les prediccions indiquen que es pot superar el llindar de 20 l/m2 en 30minuts durant les properes hores i fins les 02.00h. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 178 trucades relacionades amb les pluges en aquest episodi, cap d’aquestes greu. 

Per la caiguda d’un llamp a la subestació de Castellbisbal, la línia de Rodalies 8 ha interromput el servei entre Rubí i Castellbisbal, i les línies R1 i R4 entre Cornellà i Castellbisbal. 

Les pluges d’aquesta tarda han incrementat el cabal del riu Llobregat a Castellbell i el Vilar, amb la superació del llindar d’alerta i la possible inundació dels punts baixos del riu. 

Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar els accessos a la llera del riu, guals, creuaments a nivell i punts baixos als municipis de Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Martorell, Castellbisbal. 

Registres de precipitacions més destacats (l/m2): 

  1. Lac Redon  42.8
  2. Artés40.7
  3. Castellnou de Bages33.9
  4. Sant Salvador de Guardiola30.5
  5. Sant Llorenç Savall 27.5
  6. Cardona25.6