Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions per a la inserció de persones en risc d¿exclusió social

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions per a la inserció de persones en risc d'exclusió social

query_builder   3 agost 2022 09:30

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions per a la inserció de persones en risc d'exclusió social

  1. El Departament destina 16.7 milions d’euros a aquest programa que vol posar a l’abast de les persones participants mesures per adquirir i millorar habilitats i competències que afavoreixin la seva ocupabilitat

El Departament d’Empresa i Treball ha obert avui la convocatòria per a la concessió de subvencions del Programa de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania i per a persones en risc o en situació de risc d’exclusió social.

Impulsada per la Secretaria de Treball, mitjançant la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, aquesta iniciativa té un pressupost de 16.700.000 euros.

L’objectiu d’aquest programa és posar a l’abast de les persones participants mesures per adquirir i millorar habilitats i competències que afavoreixin la seva ocupabilitat i la plena autonomia personal, familiar, econòmica i social.

Poden sol·licitar les subvencions les entitats privades amb personalitat jurídica pròpia, sense ànim de lucre, i amb àmbit d’actuació a Catalunya, que tinguin experiència en la realització d’accions d’inserció laboral per a persones en risc o situació d’exclusió social.

En el sí d’aquest programa del Departament d’Empresa i Treball, són subvencionables les actuacions d’orientació i informació per a la millora de les competències personals, professionals i tècniques per afavorir l’ocupabilitat, així com les actuacions de prospecció del món laboral i les tasques de suport i seguiment d’inserció laboral.

El termini per sol·licitar les subvencions finalitzarà el 12 de setembre d’enguany.