Platja. foto recurs

Ofegament mortal a una platja de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

query_builder   9 agost 2022 19:36

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal a una platja de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Un home de 70 anys de nacionalitat francesa ha mort aquesta tarda ofegat en una petita cala al costat de la platja de l’Estany Podrit a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

L'avís al telèfon d’emergències 112 s'ha rebut a les 16:54 hores. Un testimoni ha informat que han tret fora de l'aigua un home que estava surant a l’aigua.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat 2 unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat i han realitzat les maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home, que han resultat infructuoses.

Fins al lloc s’han desplaçat també efectius de la Policia Local i de la Guardia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

La d’avui és la quinzena víctima a les platges catalanes aquest estiu.

Aquesta platja no està vigilada. Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.