Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dos homes que en un mes van cometre deu robatoris amb força a establiments comercials

query_builder   2 setembre 2022 07:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dos homes que en un mes van cometre deu robatoris amb força a establiments comercials

. Un dels detinguts va ser localitzat amagat sota un vehicle estacionat al carrer després d’haver comès un robatori amb força en un restaurant

. Els investigadors van fer dos escorcolls judicials en els domicilis dels detinguts on es va localitzar roba utilitzada en els robatoris, una capsa de cabdals amb nom de l'establiment on havien comès un robatori amb violència, i altres caixes registradores

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de les Unitats d’Investigació de la comissaria de Gràcia i de Sarrià- Sant Gervasi han detingut dos lladres que en un mes haurien comès presumptament deu robatoris amb força a establiments comercials. També estarien relacionats amb un delicte de furt d’ús de vehicle i un delicte de robatori amb violència. Els districtes on actuaven són Gràcia, Sarrià- Sant Gervasi, Eixample i Horta- Guinardó.

La investigació es va iniciar després de constatar que s’havien registrat diversos robatoris amb força en què els autors dels fets utilitzaven un mateix patró de conducte. Es desplaçaven en una motocicleta de color blau que havien sostret a principis del mes de juliol quan el seu propietari es va deixar les claus posades per descuit i després d’adonar-se’n va constatar que li havien sostret el seu vehicle.

El primer fet denunciat va tenir lloc el passat 26 de juliol quan el propietari d’un restaurant va denunciar que li havien trencat el vidre del local i li havien sostret un ordinador i 200 euros. Els lladres haurien fugit amb una motocicleta de gran cilindrada. A partir d’aquest fet, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per identificar i detenir els autors dels fets. Fruit de les primeres gestions policials es va detectar que s’estaven registrant altres robatoris amb el mateix modus operandi: els autors actuaven de nit, trencaven els vidres dels locals i s’enduien diners i/o objectes de valor, després fugien amb una moto de gran cilindrada de color blau.

Els investigadors van crear un equip conjunt d’investigadors de Sarrià- Sant Gervasi i Gràcia ja que els robatoris tenien més incidència en aquests districtes. El passat 14 d’agost es va recuperar la motocicleta sostreta que els investigats utilitzaven per cometre els robatoris. Aquell dia els agents van observar com una persona manipulava l’esmentada motocicleta i com una segona l’estava esperant. Tots dos en veure la presència policial van sortir corrents del lloc sense que acabessin detinguts.

El passat 30 d’agost, els mossos van ser alertats arran d’un robatori amb força al districte de Gràcia que s’acabava de cometre. Abans d’arribar al lloc dels fets, els agents van rebre una informació segons la qual s’havia vist com dues persones trencaven un aparador, sostreien objectes del seu interior i fugien corrents. Amb aquestes indicacions els agents van localitzar una persona que estava amagada sota un vehicle i que va resultar ser un dels autors dels fets.

Posteriorment, els agents van poder identificar i localitzar l’altre autor del robatori i el van detenir a prop del domicili on vivia.

L’endemà els investigadors van fer dos escorcolls judicials al lloc on vivien i van intervenir objectes sostrets, documents acreditatius i altres vinculats o relacionats amb els fets investigats, així com d'altres objectes, entre els quals destaca una caixa forta . També es van intervenir peces de roba i vestimenta i cascos de motocicleta que els investigadors van acreditar que utilitzaven en els diferents robatoris.

Juntament amb la resta de gestions realitzades al llarg de la investigació, com ara el visionatge de les imatges de videovigilància, se’ls va poder relacionar amb 10 robatoris amb força, un robatori violent i un furt d’us de vehicle.

Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Els investigadors no descarten que estiguin implicats amb més fets delictius.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 de setembre de 2022

1  

Imatges

Material intervingut

Material intervingut 408297