Pla elaboració

Protecció Civil de la Generalitat difon al portal de dades obertes de la Generalitat informació sobre l'estat dels plans d'emergències a Catalunya

query_builder   8 setembre 2022 11:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat difon al portal de dades obertes de la Generalitat informació sobre l'estat dels plans d'emergències a Catalunya

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat a disposició de la ciutadania, a través del portal de dades obertes de la Generalitat, dos nous conjunts de dades per conèixer l’estat tant dels plans municipals com dels plans de protecció Civil de la Generalitat.

Un dels nous conjunts que s’han afegit al portal de dades obertes conté les obligacions de planificació municipal per a cada risc, els criteris d’afectació i la vigència del pla per a cada municipi.

Es tracta d’una informació que ja estava disponible al Mapa de Protecció Civil en format de mapa, però que s’actualitzava amb una freqüència baixa (després de cada sessió de la Comissió de Protecció Civil).

Ara, aquest conjunt al portal de dades obertes s’actualitzarà diàriament i les dades es mostren en format de taula de manera que el propi portal permet fer visualitzacions resum mitjançant diferents tipus de gràfiques.

Per exemple, el portal permet fer una recerca per tipus de risc (nevades, ventades, incendis,...) i posteriorment buscar quins municipis tenen o no la obligació o recomanació d’elaborar el pla municipal.

Dades plans{"name":"2022/09/08/11/04/1dd495c1-e428-45a0-99fe-bb8d630d8b1f.PNG","author":"DGPC","type":"0","location":"0","weight":68209}


Pla elaboració{"name":"2022/09/08/11/03/48c23549-ac6d-41d1-8869-cdff763c10b0.PNG","author":"DGPC","type":"0","location":"0","weight":60671}

A banda de la planificació municipal, també està disponible al portal de dades obertes el Registre general de Plans de Protecció Civil de Catalunya, que també s’actualitzarà diàriament i que conté la inscripció dels plans de protecció civil aprovats per la Generalitat de Catalunya i els homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.

Des de l’any 2019 també es pot trobar al portal el llistat de totes les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) registrades, amb indicació de la data d'inscripció al registre, el municipi i la comarca a la qual pertanyen i el nombre de membres acreditats.

La Direcció General de Protecció Civil també difon al portal de dades obertes de la Generalitat el Mapa de protecció civil, en el qual es poden consultar tots els riscos que poden afectar un territori (tant naturals com tecnològics, etc); el personal tècnic acreditat per elaborar plans d'autoprotecció en l'àmbit de la protecció civil local i de Catalunya; o el nombre total d’informes sobre plans d’autoprotecció (PAU) elaborats per la Direcció General de Protecció Civil i classificats segons el sector al que apliquen.

La ciutadania també pot consultar el nombre total d’avisos i d’activacions dels plans de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya classificats per tipus d’emergència o el nombre total de simulacres d’implantació dels plans de protecció civil realitzats per any.