Fotografia

El servei de tardes de lleure educatiu del setembre acaba amb normalitat

query_builder   4 octubre 2022 15:00

event_note Nota de premsa

El servei de tardes de lleure educatiu del setembre acaba amb normalitat

Fotografia {"name":"2022/10/04/11/07/79eca76b-c64c-477b-878b-640621c1a898.jpg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":"117627"}


El funcionament del servei de tardes de lleure educatiu del mes de setembre ha acabat amb normalitat. El Departament d'Educació fa un balanç positiu del funcionament de les activitats, on tots els centres públics de Catalunya han ofert el servei de tarda al seu alumnat sense incidències destacades.


El 98,51% dels centres no han notificat problemes pel que fa a la necessitat de reajustar el nombre de monitors, i les incidències detectades han estat mínimes, només en un 1,49% dels centres, i la majoria han estat per ajustar els monitors al nombre d’alumnes. En aquests casos, s’han anat resolent a mesura que s’han pogut solucionar amb les empreses contractades per oferir el servei.


Respecte el nombre d’alumnat de les activitats de tarda en centres públics, durant aquest mes hi han participat un total de 195.902 alumnes d’infantil i primària, fet que suposa el 45% del total d’alumnat en aquestes etapes. Aquesta xifra és similar al nombre d’alumnes que fan ús habitualment del servei de menjador, que és d’un 40% segons les dades de les que disposa el Departament d’Educació.


Els centres amb incidències comunicades han pogut finalment disposar del nombre assignat de monitors, i en cap cas s’ha deixat d’oferir el servei de tardes de lleure. S’han contractat un total de 25.830 monitors per a les activitats organitzades pel Departament d'Educació.


Pel que fa als centres que han demanat excepcionar les activitats, també han pogut dur a terme les activitats habituals amb normalitat. Són un total de 77 centres tant d’educació especial com escoles rurals.


El departament iniciarà aquest mes d’octubre una avaluació de les tardes de lleure educatiu amb tots els agents de la comunitat educativa per tal de valorar com s’implementarà l’avançament del curs escolar 2023-24.



4 d’octubre de 2022


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined