Miniatura

Detingut un lladre amb una ordre europea vigent de detenció pel robatori d'un rellotge a Itàlia valorat en 278.000€ que va sostreure a Barcelona un altre rellotge el mes de juliol

query_builder   8 octubre 2022 11:24

event_note Nota de premsa

Detingut un lladre amb una ordre europea vigent de detenció pel robatori d'un rellotge a Itàlia valorat en 278.000€ que va sostreure a Barcelona un altre rellotge el mes de juliol

. En una altra actuació, agents del Grup de Delinqüència Urbana de Ciutat Vella van localitzar i detenir l’autor d’un altre robatori d’un rellotge que la víctima va valorar en 800.000 euros, però que finalment es va comprovar que el seu valor real era de 43.000€. El detingut ha ingressat a presó

. Dijous, en el marc d’un dispositiu per localitzar autors especialitzats en aquest tipus de robatoris, els Mossos d’Esquadra en van detenir quatre per fets comesos a Barcelona. Tots tenien una ordre de recerca emesa pel grup regional d’investigació Titani

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella i del Grup Regional d’Investigació Titani van detenir dijous, en el marc d’un dispositiu específic per localitzar autors de robatoris violents de rellotges de gamma alta, quatre persones implicades en quatre fets comesos setmanes abans al districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona. Tots tenien vigent una ordre de recerca policial emesa pel Grup Regional d’Investigació Titani que amb les gestions d’indagació realitzades –en coordinació i col·laboració del Grup Regional de Delinqüència Urbana- van poder identificar-los amb els fets investigats.

Un dels detinguts, que va ser localitzat per agents del grup Titani, està presumptament relacionat amb un robatori violent d’un rellotge valorat en 50.000 euros comès a finals del mes de juliol a Barcelona. L’ara detingut, de 31 anys, va actuar amb dues persones més que ja van ser detingudes amb anterioritat i que el Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Barcelona va decretar el seu ingrés a presó. El lladre actuava en coordinació amb els altres detinguts controlant l'entorn i portant el patinet de l’autor material, ajudant-lo a fugir del lloc. Els investigadors van comprovar també que a l’arrestat li constava vigent una ordre de recerca, detenció i extradició europea emesa des d’Itàlia per haver comés a Milà un robatori amb violència d’un rellotge valorat en 278.000 euros.

Un altre dels detinguts per agents del Grup de Delinqüència Urbana de Ciutat Vella està relacionat amb la sostracció d’un robatori d’un rellotge de luxe el mes de juny passat, el propietari del qual, va denunciar que estava valorat en 800.000 euros. Els investigadors van fer gestions per constatar el preu real del rellotge i van comprovar que el seu valor real era de 43.000 euros. L’home, de 22 anys i que té més d’una vintena d’antecedents policials es va apropar a la víctima per darrera, li va agafar el braç sobtadament i amb violència li va fer una forta estrebada al rellotge que portava al canell per després sortir corrents pel mateix carrer que havia arribat. Gràcies a les càmeres de seguretat de la zona i a les gestions d’investigació es va poder identificar el presumpte autor dels fets.

El tercer detingut localitzat està relacionat amb un altre robatori d’un rellotge de luxe valorat en 30.000 euros a un turista a principis de setembre al centre de la capital catalana. La víctima en un primer moment va poder retenir l’home però finalment va fugir amb el rellotge amb l’ajuda d’altres persones implicades en els fets i que van colpejar-la. Els investigadors han pogut determinar que l’arrestat -un home de 20 anys i amb tres antecedents per delictes de patrimoni- és l’autor material de l’estrebada.

El quart detingut havia comès un robatori violent d’un rellotge valorat en 36.000 euros a un turista a mitjans de setembre al districte de Ciutat Vella de Barcelona. La víctima va patir una forta estrebada quan caminava pels carrers de la ciutat quan un lladre va agafar-lo del braç fortament i li va arrencar el rellotge del seu canell. L’arrestat té 21 anys i compta amb més d’una quarantena d’antecedents policials, set per robatoris violents. La seva participació està relacionada en detectar la víctima i facilitar la fugida de l’autor material dels fets.

Pel que fa al detingut amb una ordre d’extradició a Itàlia, l’home va ser traslladat ahir divendres a l’Audiència Nacional de Madrid. La resta de detinguts van passar a disposició judicial també ahir. Dos han ingressat a presó, mentre que l’altre -relacionat amb el quart robatori- ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions de persones relacionades amb els fets.

Pla Tremall contra la multireincidència

Els Mossos d’Esquadra de Barcelona treballen en el marc del Pla Tremall per minimitzar l’acció delinqüencial de multireincidents que actuen a la ciutat i cometen robatoris violents a la via pública i furts. La pressió policial ha comportant que durant aquest estiu s’hagin reduït els furts i els robatoris violents al carrer en un 22,4% i un 12,5% respectivament en relació amb el mateix període de l’any 2019. Pel que fa a les detencions, les relacionades amb robatoris amb violència al carrer s’han incrementat el 17,3% (568 arrestats durant els mesos de juliol i agost)


Àrea de Comunicació

Barcelona, 8 d’octubre de 2022.