El president durant la seva intervenció.

President Aragonès: "En un país que es vol modern i avançat ningú es pot sentir menystingut o discriminat per un factor d'edat"

query_builder   15 novembre 2022 15:26

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "En un país que es vol modern i avançat ningú es pot sentir menystingut o discriminat per un factor d'edat"

  1. El cap de l’Executiu rep un grup de joves brasilers i catalans que participen en el projecte d’inserció laboral 'Demà Jove'
  2. La delegació, amb representants de l’entitat catalana Fundesplai i la brasilera Renapsi, viatjarà a Brussel·les aquesta setmana
El president durant la seva intervenció.
El president durant la seva intervenció.
{"name":"2022/11/15/15/23/c5a2a7e2-e29d-4a5a-b988-ef0528584fda.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":78858}

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, han rebut aquest matí una delegació de joves de Brasil que participen en la trobada "Demà Jove", impulsada per l’entitat catalana Fundesplai i la brasilera Renapsi. La trobada ha tingut lloc aquest migdia al Saló Sant Jordi i ha comptat amb l’assistència de 12 joves del Brasil i 12 joves catalans que participen en aquest programa d’inserció laboral.

El president ha reivindicat davant dels convidats que “en un país que es vol modern i avançat ningú es pot sentir menystingut o discriminat per un factor d’edat”. El cap de l’executiu ha celebrat la iniciativa perquè, diu, “recull aquesta mirada positiva. Una mirada encaminada a l’emancipació juvenil, encaminada a oferir oportunitats en el present. Oportunitats de poder participar, de formar-se, de treballar en una feina digna”, ha afegit.

Aragonès ha agraït la feina a les dues organitzacions per “tot l’acompanyament que feu als infants i als i les joves, per obrir-los-hi el món i oferir-los-hi infinites oportunitats, per empoderar-los, reforçar tota la seva autoestima i ajudar-nos a promoure una ciutadania amb uns profunds valors democràtics”, els ha dit. Per la seva banda, el conseller Campuzano ha destacat que "el projecte de Fundesplai és molt inspirador per trencar el cicle viciós pel qual els joves no tinguin feina i, per tant, la manca d’experiència els fa més difícil entrar al mercat de treball".

El programa "Demà Jove" té l’objectiu d’inserir al mercat laboral persones joves vulnerables en situació d’atur i amb poca o nul·la formació. La iniciativa combina aprenentatge, acompanyament personalitzat i un contracte remunerat d’un any. Cada jove té com a referent un tutor/a que el guia durant tot el procés i l’ajuda a resoldre dubtes. Al final del contracte les persones participants obtenen un certificat de professionalitat que els facilita continuar la seva carrera laboral en l’àmbit que han escollit.

"Demà Jove" vol contribuir a millorar la inclusió sociolaboral dels joves en un context on les xifres d’atur entre els 15 i 24 d’anys són de 25,7% a Catalunya, mentre que a la mitjana de la Unió Europea està al voltant del 14%.

Trobada amb objectiu Brussel·les

Fundesplai impulsa aquest projecte a Catalunya amb el finançament del Servei Públic d'Ocupació i amb la col·laboració de l’organització brasilera Renapsi, pionera en l’aplicació d’aquest model des de fa més de 30 anys. Inspirada en aquesta experiència d’èxit brasilera, l’entitat catalana va iniciar-ne una prova pilot el 2017 i fins avui ha comptat amb 300 participants.

La trobada "Demà Jove" vol aplegar persones compromeses amb la inclusió social de la joventut a partir de l'educació i l'ocupació i joves participants en el programa. En el marc d’aquesta trobada, 12 nois i noies de Goiânia (Brasil) que participen en el programa conviuen i comparteixen agenda amb 12 joves catalans. L’objectiu de la cita és projectar, en primera persona, l’impacte que aquesta iniciativa té en les vides de les persones joves que hi participen. La trobada té lloc del 12 al 16 de novembre a Barcelona i el 16 i 17 de novembre a Brussel·les. A la capital belga, una delegació de Fundesplai i Renapsi exposarà els resultats del programa "Demà Jove" al Parlament Europeu i presentaran una proposta per escalar aquest model en l'àmbit europeu.

El president de Fundesplai, Josep Gassó; el fundador de Renapsi, Adair Antônio de Freitas, i la presidenta de l’entitat, Maria Raquel Barbosa, han participat en la recepció, que també ha comptat amb les intervencions de dues joves usuàries del programa, la brasilera Elisa Rosa Felicio, i la catalana Nicole Osorio Olivares. La comitiva de Brasil ha estat encapçalada per autoritats de l’Estat de Goiás. Per part del Govern català, també hi ha assistit la secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls i Carol.

4  

Imatges

El president amb els convidats de les fundacions Fundesplai i Renapsi.

El president amb els convidats de les fundacions Fundesplai i Renapsi. 175808

Elisa Rosa Felicio, participant brasilera, i Nicole Osorio Olivares, participant catalana del projecte 'Demà jove'.

Elisa Rosa Felicio, participant brasilera, i Nicole Osorio Olivares, participant catalana del projecte 'Demà jove'. 866587

Moment dels parlaments al Saló Sant Jordi.

Moment dels parlaments al Saló Sant Jordi. 85711

Intervenció del president.

Intervenció del president. 78858

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined