Artesania Catalunya explica la història de Mosaics Martí a través de les seves rajoles hidràuliques

Artesania Catalunya explica la història de Mosaics Martí a través de les seves rajoles hidràuliques

query_builder   17 novembre 2022 12:32

event_note Nota de premsa

Artesania Catalunya explica la història de Mosaics Martí a través de les seves rajoles hidràuliques

  1. “Mosaics Martí, Estètica contemporània, tècnica del s.XIX” és una mostra dedicada al Premi Nacional d’Artesania 2021 que recorre la trajectòria centenària d’aquesta empresa especialitzada en la producció del mosaic hidràulic, on posa en valor la seva aportació en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista
  2. L’exposició compta amb una selecció de materials i eines antigues pròpies de l’ofici; mosaics hidràulics recuperats de l’època modernista; així com peces i col·leccions contemporànies creades amb la complicitat d’estudis d’arquitectura i de disseny de prestigi internacional
  3. La mostra es podrà visitar del 24 de novembre al 12 de febrer de 2023 al Centre d’Artesania Catalunya de Barcelona

Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball presenta “Mosaics Martí, Estètica contemporània, tècnica del s.XIX”, la primera exposició que recull el passat i el present de la nissaga d’artesans de rajoles hidràuliques Mosaics Martí.

Aquesta és una mostra dedicada al Premi Nacional d’Artesania 2021, reconeixement que atorga anualment la Generalitat de Catalunya, que recorre la trajectòria centenària d’aquesta empresa bagenca de tercera generació, especialitzada en la producció del mosaic hidràulic i que posa en valor la seva aportació contemporània en la recuperació del patrimoni arquitectònic modernista. De Mosaics Martí han sortit les rajoles per restaurar el paviment del Palau Güell, la Pedrera o la Casa Ametller de Barcelona, i actualment és l'única empresa de Catalunya que fabrica mosaic hidràulic de forma artesanal i continuada, des de 1913.

100 anys d’evolució de les rajoles hidràuliques a Catalunya a través del llegat de Mosaics Martí

L’exposició es divideix en diferents blocs i proposa un itinerari que s’inicia en els orígens de l’empresa amb una selecció de materials, catàlegs i eines antigues pròpies de l’ofici. Segueix amb una mostra de mosaics hidràulics recuperats de l’època modernista i amb trepes i peces reproduïdes. Finalment, presenta la mirada contemporània de Mosaics Martí: trasllada l’ofici a l’actualitat amb una selecció de peces i col·leccions que el taller ha produït conjuntament amb la complicitat d’estudis d’arquitectura i disseny de prestigi internacional com Sergison Bates architects, Liebman Villavecchia arquitectos, LaSelva Studio, David Khon Architects, Ramón Ubeda, Gal Hart, o Jordi Solé. Tots ells han vist en els mosaics hidràulics una capacitat per oferir contemporaneïtat, a partir d’una tècnica del s. XIX.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc el proper dijous 24 de novembre a les 18.30 hores al Centre d’Artesania Catalunya, i comptarà amb la presència de l’artesà de Mosaics Martí i curador de la mostra, Albert Martí Carreras.

L’exposició es podrà visitar del 24 de novembre al 12 de febrer de 2023 al Centre d’Artesania Catalunya, a Barcelona ( Banys Nous, 11).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @ccamcat|@empresacat
  2. Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/
  3. Instagram: @artesaniacat

3  

Imatges

 Mosaic Etnia

Mosaic Etnia 2556450

Mosaic de Casa Voltes

Mosaic de Casa Voltes 270863

Mosaic de la col·lecció Geometries

Mosaic de la col·lecció Geometries 293074

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined