Registre Civil

La ciutadania d'Amposta ja pot demanar cita en línia per fer tràmits al Registre Civil

query_builder   26 novembre 2022 10:39

event_note Nota de premsa

La ciutadania d'Amposta ja pot demanar cita en línia per fer tràmits al Registre Civil

El nou servei evitarà l’acumulació de persones i els desplaçaments innecessaris

L’hora serveix per a tràmits com ara matrimonis, naixements o canvis de nom

Els ciutadans que hagin de fer tràmits al Registre Civil d’Amposta poden demanar dia i hora per internet, en lloc d’anar-hi a fer cua. Fins ara, els ciutadans que volien ser atesos s’hi havien de desplaçar físicament, trucar per telèfon o enviar un correu.

Amb el nou servei telemàtic es reduiran les cues i el temps d’espera dels ciutadans. La cita per tramitar matrimonis, nacionalitats, naixements, canvis de nom i de sexe o qualsevol dels altres 24 tràmits del Registre Civil es pot aconseguir via web, a través de la Seu judicial electrònica de Catalunya, la plataforma en línia creada pel Departament de Justícia que permet accedir a diferents serveis de l’Administració de justícia a Catalunya. L’opció per demanar-la és a l’apartat Què cal fer si... També s’hi pot accedir des de qualsevol cercador posant les paraules “seu judicial” “cita prèvia” i la població de residència.

L’horari d’atenció al públic per a cites amb dia i hora al Registre Civil d’Amposta és als matins, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Es poden beneficiar de la cita 64.181 ciutadans de la comarca del Montsià, dels quals, més de 21.300 són d’Amposta.

Més de 341.500 peticions de cita prèvia des de 2017 a Catalunya

En total, des de la implementació de la cita prèvia, el 13 de març de 2017, fins a l’octubre de 2022, el nombre total de cites ascendeix a 341.564 peticions. Els serveis més sol·licitats als registres civils, tant per cita prèvia com presencialment, són els certificats de naixement, matrimoni, defunció i fe de vida i estat; jura de nacionalitat; inscripció de naixement; expedient de matrimoni i capacitat matrimonial, i opció a la nacionalitat espanyola, entre altres.

Per als registres que encara no tenen la cita en línia, la Seu judicial electrònica de Catalunya informa dels telèfons i l’adreça electrònica per demanar cita. Des de la posada en funcionament, la Seu judicial electrònica de Catalunya ha rebut 12 milions de visites i les relacionades amb els registres civils, 9 milions, són quasi un 74 % del total.

El servei per demanar hora és accessible a 29 registres civils

Amb la incorporació del Registre Civil d’Amposta,aquest servei ja funciona en un total de 29 partits judicials des que es va posar en funcionament per primer cop el 2017 a Lleida: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Tortosa, Mataró, Granollers, Lleida, Girona, Badalona, Sabadell, Reus, Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, el Vendrell, Figueres, Gavà, Manresa, Igualada, Vic, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Martorell, Rubí i Cornellà de Llobregat.

Durant l’any que ve, es preveu implantar aquest servei als registres civils d’Esplugues de Llobregat, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Balaguer, el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Farners i Vilafranca del Penedès.

1  

Imatges

Registre Civil

Registre Civil 306841

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined