Generalitat i Ajuntament continuen amb el desplegament dels serveis odontològics públics a la ciutat de Barcelona

Generalitat i Ajuntament continuen amb el desplegament dels serveis odontològics públics a la ciutat de Barcelona

query_builder   20 desembre 2022 16:00

event_note Nota de premsa

Generalitat i Ajuntament continuen amb el desplegament dels serveis odontològics públics a la ciutat de Barcelona

  1. El Departament de Salut contractarà fins a 34 higienistes per a l’atenció odontopediàtrica i l’atenció a les persones vulnerables, que suposarà una inversió anual de 2,58 milions d’euros
Generalitat i Ajuntament continuen amb el desplegament dels serveis odontològics públics a la ciutat de Barcelona{"name":"2022/12/20/15/25/1ca325a2-a4d0-45dc-ad27-4ba5b9a4ab9a.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":1016028}

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona van pactar el desplegament de la Llei 12/2020 de l’atenció pública de la salut bucodental a Barcelona ciutat. Aquest desplegament suposarà una inversió anual d’uns 2,58 milions euros i permetrà la incorporació de 18 higienistes en onze Centre d’Atenció Primària (CAP) abans que acabi aquest any, la qual cosa sumarà un total de 34 higienistes al sistema sanitari públic present a la ciutat, o bé el desplegament de quatre punts d’atenció odontopediàtrica, un a cada Àrea Integral de Salut (AIS) de Barcelona.

En concret, els CAP que han incorporat algun dels 34 higienistes són el CAP Passeig de Maragall, CAP Ciutat Meridiana, CAP Manso, CAP La Pau, CAP Doctor Lluís Sayé, CAP Roquetes-Canteres, CAP El Carmel, CAP La Mina, CAP Turó, CAP Sant Rafael, CAP Guineueta, CAP Horta i CAP La Marina. A més a més, s’han creat quatre punts d’atenció odontopediàtrica al CAPIBE, al CAP Casernes, al CAP Maragall i al CAP Ramon Turró i CAP Casc Antic, la qual cosa cobreix les quatre AIS. La contractació dels 34 higienistes té un pressupost d’1,37 milions d’euros anuals, mentre que l’atenció odontopediàtrica arriba als 400.000 euros.

Més enllà d’aquestes dues noves incorporacions a la xarxa de salut pública, l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament contempla també que el departament de Salut destini 815.000 euros anuals als quatre serveis odontològics municipals per a persones vulnerables que ja existeixen a la ciutat i que van començar a desplegar-se l’any 2018. Aquests 4 punts d’atenció que atenen de manera gratuïta persones en situació de vulnerabilitat han completat més de 39.000 visites a la ciutadania. De fet, el cofinançament permetrà incrementar les visites un 50% aquest 2022. De fet, l'Ajuntament mantén una partida addicional de 600.000 euros per sufragar els tractaments de pròtesis que queden fora de la Llei 12/2020.

Cal remarcar que, segons les xifres de l’última Enquesta de Salut de Barcelona, el 10% de la població que voldria anar al dentista no ho pot fer estrictament per motius econòmics.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined