Trucades ateses pel telèfon d'emergències 112 fins les 14.00h.

Es manté l'alerta per fortes ventades i onatge

query_builder   17 gener 2023 14:55

event_note Nota de premsa

Es manté l'alerta per fortes ventades i onatge

  1. Fins les 14.00h el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès 268 trucades per 215 incidents derivats de les ventades i episodi de mala mar. De moment no consta cap incidència greu ni afectacions personals
  2. Els Bombers de la Generalitat han atès des d'ahir, amb l'inici de l'episodi de vent, 172 avisos per incidències. Gairebé un centenar, s'han registrat durant les darreres hores a les comarques del litoral central

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla VENTCAT per la situació de ventada que afecta la major part de Catalunya. També es manté en alerta el Pla PROCICAT pel fort onatge que afecta el litoral. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la situació es mantindrà les properes hores.

Fins les 14.00h el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès 268 trucades per 215 incidents derivats de les ventades i episodi de mala mar. De moment no consta cap incidència greu ni afectacions personals i la majoria son per branques caigudes, tendals, cablejat i altres elements de façanes afectats pel vent.

Des del Barcelonès s’han realitzat 111 trucades, des del Vallès Occidental 35, des del Maresme 25, des del Bages 18.

Els Bombers de la Generalitat han atès des d'ahir, amb l'inici de l'episodi de vent, 172 avisos per incidències. Gairebé un centenar, s'han registrat durant les darreres hores a les comarques del litoral central. Han estat per retirar arbres i branques caigudes que ocupaven la via, o per retirar elements inestables de la via pública o de façanes com cablejat elèctric, tendals, teules, planxes, cartells, etc. En cap d'ells es té constància d'afectacions personals.

Per regions d'emergències durant tot l'episodi.

R.E Metropolitana Nord: 70

R.E. Metropolitana Sud: 53

R.E. de Girona: 20

R.E. Centre: 17

R.E. de Lleida: 3

R.E. de Tarragona: 5

R.E. de les Terres de l'Ebre: 4

El vent continua bufant amb força i s’han registrat ratxes molt fortes en la zona del Montseny, també en l’àrea metropolitana de Barcelona, Vallès Occidental i Vallès Oriental, així com a Tarragona i Terres de l’Ebre.

Alguns exemples de ratxes registrades:

Puig Sesolles 159,1 km/h, Montserrat 106,9 km/h, Ulldeter 103 km/h, Els Hostalets de Pierola, 86,4 km/h, Anglès 85,3 km/h, Viladrau 82,4 km/h, Òdena 77,4 km/h, Port de Barcelona 77 km/h i Terrassa 76 km/h.

El Servei Català de Trànsit informa que no hi ha hores d'ara cap via afectada per la situació meteorològica.

La predicció del Servei Meteorològic es que continuï bufant amb molta intensitat fins a mitja tarda, quan iniciarà una baixada de la força del vent. Al vespre-nit pot reactivar-se i bufar amb força de nou.

Cal mantenir la prudència i allunyar-se d’elements que puguin caure a la via pública com branques i altres elements. Cal recordar que és important retirar objectes que puguin precipitar-se per acció del vent de balcons, terrasses i terrats.

Respecte a l’alerta del Pla PROCICAT per mala mar, es manté ja que la previsió és que fins la tarda continuï havent mar brava amb onades que poden superar els 4m, especialment a la costa central i sud de la Costa Brava. L'episodi anirà minvant aquesta tarda i s'allargarà fins la propera matinada. Fins al moment no s'han recollit incidències significatives, però es recorda que cal abstenir-se d’apropar-se a espigons, esculleres, passejos marítims exposats o bé camins que passin a prop d’on trenquen les onades. Una onada més gran que la resta pot endur-se una persona mar endins.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que les properes hores i dies es produeixin nevades a Pirineu i Prepirineu, en alguns casos amb gruixos importants. Aquesta situació, sumada als forts vents, pot provocar el torb, que dificulta la visibilitat. Cal anar amb molt de compte en la conducció en zones nevades i consultar l’estat de les vies així com fer cas dels consells del Servei Català de Trànsit.

La propera nit es poden produir glaçades en força punts de l’interior degut a la situació de baixes temperatures. Cal ser especialment curós en la conducció.

1  

Imatges

Trucades ateses pel telèfon d'emergències 112 fins les 14.00h

Trucades ateses pel telèfon d'emergències 112 fins les 14.00h 59344

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined