El conseller ha pogut conèixer de primera mà la feina que es fa a FunPlus

L'empresa de videojocs suïssa FunPlus crearà 120 llocs de treball al seu estudi de Barcelona

query_builder   20 gener 2023 12:02

event_note Nota de premsa

L'empresa de videojocs suïssa FunPlus crearà 120 llocs de treball al seu estudi de Barcelona

▪ Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el responsable del centre a la capital catalana, Felipe Mata, després de mantenir una reunió de treball aquest divendres al matí

▪ FunPlus ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per aquest projecte de creixement a Barcelona, que esdevindrà el seu únic estudi a Europa especialitzat en el desenvolupament de jocs casuals per a mòbils

▪ L’empresa, amb més de 2.000 treballadors arreu del món, és una de les líders mundials en videojocs d’estratègia com State of Survival, Guns of Glory o King of Avalon

El conseller ha pogut conèixer de primera mà la feina que es fa a FunPlus
El conseller ha pogut conèixer de primera mà la feina que es fa a FunPlus
{"name":"2023/01/20/11/58/b26ce051-d2ce-4b72-add5-72d6dd07efbb.png","author":"Beth Magre","type":"0","location":"0","weight":1268794}

L’empresa de videojocs suïssa FunPlus crearà 120 llocs de treball al seu estudi de Barcelona com a part dels plans d’expansió de la companyia. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el vicepresident de producte de FunPlus i responsable del nou estudi a Barcelona, Felipe Mata i Marcos, després de mantenir una reunió de treball aquest divendres al matí. La secretaria de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus, el vicepresident editorial per a Europa i Amèrica Llatina de FunPlus, Enric Cabestany i Pérez, i la directora de màrqueting de l'empresa, Marta Masachs González, també han participat en la reunió.

Per aquest projecte de creixement a Barcelona, FunPlus ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

El conseller d’Empresa i Treball ha assegurat que “avui ens hem reunit amb FunPlus, una empresa líder del sector dels videojocs i estem molt agraïts perquè hagi triat Catalunya i Barcelona com a part dels seus plans d’expansió”. Segons Torrent, “projectes com aquest reforcen el posicionament de Catalunya com un hub molt important en l’àmbit dels videojocs, un ecosistema que volem impulsar com a Govern, amb una estratègia específica, i de la mà de les companyies que han triat establir-se a casa nostra”. El titular d’Empresa i Treball també ha subratllat que el sector dels videojocs té “una gran capacitat d’atracció de talent, tant propi com de fora”.

Amb aquest projecte d’expansió, el nou estudi de FunPlus a Barcelona serà l’únic de la companyia a Europa dedicat al desenvolupament i publicació de videojocs casuals per a dispositius mòbils, és a dir, aquells que s’han concebut perquè les persones usuàries hi juguin en partides curtes, de l’estil dels puzles. L’estudi de Barcelona “té un paper molt estratègic, atès que actualment som uns dels líders en jocs d'estratègia i ara volem aconseguir revolucionar i ser un referent del gènere casual per al mòbil, amb una oferta atractiva per a gairebé qualsevol usuari del món”, segons ha explicat Mata.

FunPlus va aterrar a Barcelona el 2019 amb només quatre treballadors i ha anat augmentant el seu equip de manera gradual en els darrers anys fins a la trentena que té actualment. Des d’aquestes instal·lacions, fins al moment, l’empresa havia centralitzat la seva gestió editorial, especialitzant-se en el màrqueting i els serveis creatius. Ara, amb aquest projecte d’expansió, l’empresa preveu arribar als 150 treballadors a l’estudi de Barcelona en els propers quatre anys. L’empresa ha escollit la capital catalana perquè ja comptaven “amb una important presència a la ciutat després d'haver-hi establert el centre d'operacions editorials”, ha assegurat Mata. “La creació d'un estudi de desenvolupament, ens permetrà fer un pas endavant en el nostre creixement com a companyia i revolucionar el desenvolupament de videojocs d'aquest gènere”, ha conclòs.

FunPlus té previst contractar desenvolupadors de videojocs, entre dissenyadors, programadors i artistes, principalment. L’empresa també cercarà altres perfils professionals vinculats a la resta d’àrees de negoci necessaris per operar i optimitzar els llançaments de nous productes des d’aquest estudi. Les oficines de l’empresa es troben actualment al centre de la ciutat, al carrer de Casp, en un espai de 450m2.

En els darrers anys, FunPlus s’ha posicionat com un dels principals desenvolupadors de videojocs d'estratègia. Alguns dels seus títols més exitosos són King of Avalon i Guns of Glory, però va ser amb el llançament de State of Survival que la companyia va aconseguir el seu lideratge en aquest segment. Recentment, el videojoc State of Survival ha superat la xifra de 150 milions de descàrregues a tot el món. Actualment, la companyia té un equip de més de 2.000 persones arreu de les 11 oficines repartides en tres continents (a la Xina, el Japó, els Estats Units, el Canadà o Suïssa, entre d’altes) que s’especialitzen en diferents àrees.

Catalunya, la capital dels videojocs a Europa

Segons un estudi d’ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera del sector dels videojocs. En concret, Catalunya ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis de videojocs internacionals, que han suposat una inversió propera als 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud.

D’aquesta manera, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera destinada a tota la Unió Europea aquest quinquenni, i se situa com la primera regió de la UE tant per nombre de projectes com per volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs, per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França. Al mateix temps, Catalunya és la segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

El projecte de Funplus se suma a inversions fetes públiques recentment per part d’altres empreses del sector dels videojocs, com ara la danesa IO Interactive o la finesa Rovio.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ

5  

Imatges

Visita del conseller a l'estudi de FunPlus a Barcelona

Visita del conseller a l'estudi de FunPlus a Barcelona 1268794

Un altre moment de la visita del conseller a FunPlus

Un altre moment de la visita del conseller a FunPlus 2020671

Torrent s'ha reunit amb els responsables de l'empresa

Torrent s'ha reunit amb els responsables de l'empresa 1051753

Un altre moment de la trobada amb la direcció de l'estudi

Un altre moment de la trobada amb la direcció de l'estudi 1201579

Atenció als mitjans de comunicació, un cop finalitzada la visita

Atenció als mitjans de comunicació, un cop finalitzada la visita 1394108

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined