Serret

Viatge institucional de la consellera Meritxell Serret a Dinamarca

query_builder   31 gener 2023 15:56

event_note Nota de premsa

Viatge institucional de la consellera Meritxell Serret a Dinamarca

  1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea viatja avui a Copenhaguen per teixir aliances en àmbits d’interès mutu, com ara la lluita contra l’emergència climàtica, la transició energètica i la cooperació al desenvolupament
  2. Visitarà el Parlament danès i mantindrà reunions bilaterals amb diverses institucions, com ara el Consell Nòrdic de Ministres, un òrgan de col·laboració entre Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia
  3. El Govern pretén enfortir les relacions amb els països nòrdics, on la consellera viatja per segon cop en un mes després de visitar Finlàndia a principis de gener

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, farà un viatge institucional aquesta setmana a Dinamarca amb l’objectiu d’enfortir les relacions institucionals i de teixir aliances en diversos àmbits com ara la lluita contra l’emergència climàtica, la transició energètica i la cooperació al desenvolupament.

Es tracta del segon viatge de Serret als països nòrdics en poques setmanes: a principis de gener, la consellera ja va encapçalar un viatge institucional a Finlàndia, on es va reunir amb la ministra Serveis Socials i Salut, Hanna Sarkkinen, i va presentar el pla pilot català de renda bàsica universal. En aquesta ocasió, Serret també presentarà el projecte al Parlament danès, juntament amb el cap de l’Oficina del Pla pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, Sergi Raventós Panyella.

A Copenhaguen, la consellera Serret també mantindrà reunions bilaterals amb diverses institucions daneses i regionals. Entre d’altres, es reunirà amb Karen Elleman, secretària general del Consell Nòrdic de Ministres, que és el principal òrgan de col·laboració entre els països nòrdics; amb el delegat del Govern de Groenlàndia i amb el director de Gran Copenhaguen, un organisme binacional encarregat de fer de Copenhaguen i el sud de Suècia un centre mundial d'innovació, creixement i sostenibilitat. Serret s’interessarà, a més, per l’estratègia danesa en l’àmbit de la lluita contra l’emergència climàtica i la transició energètica, i traslladarà l’aposta catalana per l’hidrogen verd.

La consellera també visitarà la seu de l’Institut Danès de Drets Humans, amb qui el Govern col·labora en el camp de la cooperació al desenvolupament, i es reunirà amb la directora de la institució, Louise Holck. En aquest mateix àmbit, la consellera Serret coneixerà la tasca de CISU, una coordinadora de més de 270 organitzacions de desenvolupament de la societat civil danesa.

La delegada del Govern als Països Nòrdics i als Països Bàltics, Montserrat Riba, acompanyarà la consellera al llarg del viatge.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined