III Simposi de la Xarxa d¿Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

S'inaugura a Manresa el III Simposi de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

query_builder   10 març 2023 15:28

event_note Nota de premsa

S'inaugura a Manresa el III Simposi de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

La trobada, que ha estat inaugurada per la secretària d’Acció Climàtica i la secretaria de Transformació Educativa, reuneix gairebé un centenar de participants


La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i la secretaria de Transformació Educativa, Núria Mora, juntament amb el regidor delegat de Ciutat Verda i Urbanisme de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, han inaugurat aquest divendres el III Simposi de docents de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC). La trobada, que es celebra entre avui i demà a Manresa, reuneix més 90 participants.

El simposi vol ser un espai de formació, trobada, reflexió i intercanvi d’idees entre els centres de les 18 xarxes que formen part de la XESC per tal de poder donar a conèixer iniciatives, projectes innovadors i nous marcs teòrics que permetin la millora i el desenvolupament de nous projectes d'educació per a la sostenibilitat en els centres educatius. Així mateix, aquestes jornades també han de servir per posar en valor el treball en xarxa, compartir coneixement entre iguals i fomentar aliances per tal de construir una escola de qualitat, transformadora i oberta a la comunitat.

En aquesta edició, s’abordaran temes com ara l’encaix curricular de l’educació per a la sostenibilitat en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), estratègies per afavorir el protagonisme de l’alumnat i noves metodologies per impulsar el treball en xarxa.

En l’acte inauguració la secretària d’Acció Climàtica ha destacat “l’enorme potencial de l’educació ambiental per canviar la mirada que tenim sobre el móni formar ciutadans crítics capaços d’implicar-se en la millora socioambiental del seu entorn”. “Per això, a les nostres escoles i instituts la clau és crear ambients estimulants i espais de coherència on es comprovi que les accions individuals poden tenir també una dimensió col·lectiva que millora la vida en comú”, ha dit Barnadas.

Per la seva banda la secretària de Transformació Educativa ha dit que “els centres educatius treballen amb l’alumnat que avui i demà habita el nostre món. Els reptes lligats a la sostenibilitat, el medi ambient i els ODS estan presents a diari a les nostres vides. L’escola n’és el reflex per treballar-ho i promoure-ho des de tots els àmbits de coneixement i treball, i per això han de coexistir de forma connectada i treballar en xarxa a nivell municipal i amb les entitats”.

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya va néixer el curs 2009-2010 i està formada per la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. En total en formen part més de 1.500 centres d’arreu de Catalunya.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined