1. Una vall única referent en la preservació mediambiental per la seva condició d’espai natural sense cotxes envoltat de cims que freguen els 3.000 metres.
  2. El dia 29 de juny s’obre al públic l'exposició "1923: Josep Danés transforma Núria" en commemoració dels 100 anys del nou complex santuari-hotel
FGC{"name":"2023/06/23/11/08/66703dc9-6327-4077-8684-57847a366ada.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":102646}

Vall de Núria, situada a la comarca del Ripollès, és un destí turístic fascinant que destaca per la seva singularitat i per ser un referent en la preservació mediambiental i capdavantera dels equipaments FGC turisme respecte a l’Agenda Climàtica 2030. S’utilitza la geotèrmia i tota l’energia elèctrica és 100% solar certificada. Aquesta vall única és un refugi natural sense cotxes, envoltada de cims que s'alcen vora els 3.000 metres d'altura.

L'accés a aquest paratge es realitza mitjançant el mític Cremallera de Núria, en servei des de 1931, un transport genuí d'alta muntanya que és per si mateix tota una experiència. El tren cremallera recorre 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres. Es recomana comprar el bitllet del cremallera amb antelació a través de la botiga en línia de Vall de Núria. A partir de 28 € per adult des de Queralbs, 31 € des de l’estació de Ribes Vila, aquest tiquet inclou anada i tornada en cremallera, exposició de material mòbil i dels 90 anys d’història del Cremallera de Núria, entrada a l’exposició “Memòries de Neu” i al centre d’interpretació i audiovisual “La Vall dels 5 elements”.

Amb un equilibri perfecte entre relax, cultura i una riquesa natural sorprenent, Vall de Núria s'ha convertit en un referent de sostenibilitat com a porta d'entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser des de la vessant oest.


Activitats destacades de la temporada d’estiu

En aquest estiu especial, Vall de Núria celebra un esdeveniment destacat: la inauguració de l'exposició "1923: Josep Danés transforma Núria", que es durà a terme el dia 29 de juny. Aquesta exposició commemora els 100 anys de la primera pedra del nou complex del santuari-hotel de Núria, una obra realitzada per l'arquitecte noucentista Josep Danés. Aquest projecte de modernització, més enllà dels aspectes arquitectònics, va respondre de manera coherent a la lectura paisatgística de l'alta muntanya. És una oportunitat única per explorar i aprendre sobre la història i el llegat cultural d'aquest lloc fascinant.

Durant els mesos d'estiu, Vall de Núria es transforma en un destí idíl·lic per a tots els aficionats de l'aire lliure i de l'aventura en plena natura. L'estació del Ripollès més enllà del mític Cremallera, es pot gaudir d'una àmplia oferta d'activitats pensades per a tota la família. Des d'una passejada en el renovat telefèric de la Coma del Clot on es pot accedir a l’Alberg del Pic de l’Àliga, fer senderisme, circuits d’orientació, rutes en cavall o poni.

Menció especial mereix el parc lúdic, que és un espai pensat per a la diversió dels petits i les famílies on es poden dur a terme activitats com els karts de muntanya, jocs d’equilibri, tubbing, salts en llits elàstics, entre altres. A part, també hi ha un minigolf al bell mig de la natura que disposa de 10 forats de diferents dificultats, emocionants passejos en barca pel llac de Vall de Núria, fins a exposicions. Hi ha un munt d'opcions per explorar i gaudir dels paisatges impressionants de l'estació.

Cal recalcar que cada setmana la Vall de Núria organitza un munt d’activitats familiars programades ben diverses, des de descobrir la vall amb propostes a l’aire lliure fins tallers creatius de tota mena. Entre elles, la xocolatada tots els dissabtes d’estiu i els diumenges s’organitzen visites guiades a l’exposició del cremallera de Vall de Núria i visita històrica de la Vall de Núria i Ecovall.


Compromís amb la preservació del medi ambient

Vall de Núria no és només un paratge natural de bellesa extraordinària, sinó que també és un exemple de sostenibilitat i compromís amb la preservació del medi ambient. Situada en un entorn típic del Pirineu Oriental, la vall és testimoni de la importància de cuidar i respectar l’entorn natural. Amb iniciatives com la promoció de l'ús del transport públic, la gestió eficient dels recursos i la preservació de la flora i fauna autòctones.

Vall de Núria es consolida com un líder en sostenibilitat a la regió del Ripollès. L’any 2011, amb la renovació de l’edifici de Sant Josep, es va instal·lar la geotèrmia. Aquest sistema aprofita l'energia renovable i sostenible del subsòl, proporcionant calefacció i aigua calenta sense emetre CO2 a l'atmosfera. Amb aquesta iniciativa, la Vall de Núria continua promocionant l'eficiència energètica i reafirmant el seu compromís amb la preservació del medi ambient. A més, el 100% de l’energia elèctrica utilitzada és d’origen solar certificada.


Club Pirineu365

Capdavanters en transformació digital de la relació amb els usuaris, FGC Turisme ofereix avantatges a través del Club Pirineu365, una eina que afavoreix la desestacionalització amb un programa de fidelització amb avantatges exclusius per a tots els usuaris dels equipaments turístics del grup, com l’accés a descomptes i sortejos o la participació en esdeveniments únics. De fet, el diumenge 4 de juny es va convidar a més d’una cinquantena de membres del club a gaudir d’un dia a Vall de Núria per conèixer de primera mà les principals activitats d’estiu.

Més informació i selecció de fotografies de recurs en el següent enllaç.