La directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacuberta, ha lliurat els certificats de participació a una desena de persones que han format parelles de mentoria, en el marc de la segona edició del projecte pilot subvencionat pel projecte europeu Includ-EU. Aquesta iniciativa s'inscriu en la priorització per promocionar la inclusió de les persones migrades a Catalunya i el foment de la cohesió social.

La prova pilot de mentoria, organitzada a les comarques gironines per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes, en col·laboració amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i la Unitat de Compromís Social de la Universitat de Girona, ha demostrat ser un èxit en la seva segona edició. El projecte Includ-EU està co-finançat per la Comissió Europea, a través del Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea, i la seva prova pilot està especialment dirigida a joves migrades que van arribar com a menors no acompanyades i han assolit la majoria d'edat o que han passat per un projecte migratori similar.

Foto grup{"name":"2023/07/13/10/54/4c78baee-caea-4a56-b934-e08a827e1eba.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":690322}

La mentoria, una eina de transformació social

Les participants al programa, tant mentores com mentorades, es van comprometre a un mínim de dues hores de trobada setmanal i un total de 25 hores i, a banda de les sessions d'acompanyament, també s'han ofert recursos formatius i de suport adaptats a les necessitats de les joves participants, com ara una formació sobre itineraris formatius laborals o tallers sobre prevenció de les violències masclistes, amb una perspectiva antiracista i interseccional.

"Volem expressar el nostre agraïment i reconeixement pel compromís i la participació de les joves en aquesta iniciativa. Aquesta prova pilot ha permès trencar tabús i estereotips que sovint envolten el procés migratori i ha contribuït a construir una societat més inclusiva, on totes les persones puguin desenvolupar el seu potencial i viure en igualtat de condicions", ha destacat Marta Casacuberta Solà.

Els resultats preliminars d'aquesta segona edició de la prova pilot són molt positius. Fins ara, s'han establert 11 parelles de mentoria, amb 11 mentores i 11 joves mentorades. Les trobades entre les parelles de mentoria continuen en curs i el termini màxim per a acabar les trobades és el 31 d'agost. Per garantir una avaluació exhaustiva de la prova pilot, s'ha contractat una entitat avaluadora externa, que elaborarà un informe final i crearà una matriu d'avaluació i seguiment dels tàndems de mentoria.

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 690322