Alerta PLASEQCAT

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita química a Granollers

query_builder   25 agost 2023 09:39

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita química a Granollers

  1. L’afectació és a l’interior de la indústria i la fuita ja està controlada sense que hi hagi cap ferit

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'ALERTA per una explosió en un dipòsit a la indústria VELUTEX FLOCK ubicada a l'Avinguda de Sant Julià de Granollers (Vallès Oriental) que ha una fuita de Peròxid d'Hidrogen.

El 112 ha rebut l’avís a les 07:42 en el que s’infirmava de l’accident, del producte involucrat i que la fuita s’havia produït en un espai confinat. Com a mesura preventiva s'han evacuat tots els treballadors de l’empresa.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat quatre dotacions al lloc de l’incident. Han supervisat les instal·lacions i comprovat que tot el personal de l’empresa estava desallotjat i en bon estat. L’explosió havia afectat un dipòsit de peròxid d’hidrogen (aigua oxigenada) i havia originat un núvol, el qual ha quedat confinat a l’interior de la nau. Els Bombers han diluït amb aigua el producte fuitat, que s’ha pogut contenir a la cubeta del mateix dipòsit. Un cop la situació ha quedat controlada, han ventilat la zona i han pres mesures amb la càmera tèrmica per comprovar que els nivells eren òptims i segurs per poder deixar entrar altre cop el personal de l’empresa, la qual ha pogut reprendre l’activitat amb normalitat.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que no hi cap persona afectada.

D’altra banda, la Policia Local de Granollers a l'inici de l'incident han tallat el trànsit a la zona, però hores d’ara ja s’ha reobert la circulació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined