1. El cap de l’Executiu ha defensat davant la cambra un referèndum com el d’Escòcia, “amb una consulta acordada i reconeguda”
  2. Aragonès ha retret als impulsors de la sessió que “no els importa Catalunya”, ni la seva opinió, i els ha acusat “d’utilitzar-nos només per les seves picabaralles”
El president durant la seva intervenció al Senat. Fotografia: Arnau Carbonell
El president durant la seva intervenció al Senat. Fotografia: Arnau Carbonell
{"name":"2023/10/19/12/08/33483111-a186-4ccf-8725-19d8b83f6bd5.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":92921}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha defensat aquest matí al Senat que “l’amnistia no és un punt final”, sinó que ha de ser “el punt de partida d’un camí que té un destí: que la ciutadania de Catalunya voti, en un referèndum, sobre el seu futur polític, que voti sobre la independència”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha reiterat de nou que l’amnistia “és imprescindible per tornar el que és un conflicte polític a la política” i per “acabar amb la causa general contra l’independentisme”, i ha de servir per aportar solucions allà on d’altres hi ha posat repressió, bloqueig, manca de diàleg”, ha declarat.

Durant la sessió a la cambra alta, Aragonès ha tornat a defensar la seva via de fer “un referèndum com el d’Escòcia”, amb una consulta “acordada i reconeguda” on “totes les opcions siguin possibles si la ciutadania hi dona suport de forma majoritària”.

“Catalunya votarà en un referèndum, n’estic convençut. Per voluntat, per perseverança, per democràcia; sempre amb la mà estesa, sempre amb les mans lliures”, ha dit als senadors presents a la sessió.

Defensar Catalunya

El president ha començat la seva intervenció al Senat destacant que avui ha decidit venir a la cambra alta a “defensar Catalunya”, “la Catalunya de tothom", sent conscient que ho fa en una sessió que només té per objectiu “tornar a utilitzar Catalunya per les batalles partidistes a nivell d’Estat espanyol” i “atiar una vegada més l’anticatalanisme per desgastar l’adversari”.

“Vostès donaven per fet que podrien parlar de Catalunya sense el representant de Catalunya”, ha dit als impulsors de la comissió, a qui ha retret que “no els importa l’opinió, la voluntat, les aspiracions o els anhels dels catalans i catalanes”.

Abans de la sessió, Aragonès s'ha reunit amb senadors catalans
Abans de la sessió, Aragonès s'ha reunit amb senadors catalans
{"name":"2023/10/19/12/09/36f4a3ce-1409-42da-b944-37b5d14b34bd.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":159390}

Aragonès ha assegurat que si realment els importés saber l’opinió del país els convocarien per “resoldre el dèficit fiscal de 22.000 milions d’euros anuals que erosiona els serveis públics, la competitivitat i l’estat del benestar del meu país”, per “resoldre el mal servei dels trens de rodalies” o bé estarien el costat dels catalans “per promoure la llengua catalana, a Catalunya i a la resta de territoris amb els quals la compartim”.

“Si els importés Catalunya l’escoltarien. Voldrien saber què pensa, amb totes les seves veus i pensaments, amb tota la seva diversitat ideològica, cultural, d’orígens, però també amb els seus consensos”, ha reblat. Uns consensos que ha assegurat que passen pel “català a l’escola, la fi de la repressió contra l’independentisme” o per una àmplia majoria que defensa votar en referèndum. “No els importa Catalunya. No els importen els catalans i catalanes, només utilitzar-nos per a les seves picabaralles”, ha lamentat.

El president ha defensat davant la cambra que Catalunya “és una nació que no mira l’origen de la seva ciutadania, sinó el futur compartit que lliurement volem construir”, i que aquest futur el volem “decidir, en pau, en llibertat, en democràcia i amb reconeixement”.

“Malgrat la llarga trajectòria de la utilització partidista de Catalunya per part del Partit Popular, que inclou la recollida de firmes contra l’Estatut d'Autonomia, que inclou el 155, que inclou la repressió, Catalunya mira endavant i farà camí”, ha conclòs.

5  

Imatges

Reunió amb senadors catalans

Reunió amb senadors catalans 3611761

Reunió amb senadors catalans (2)

Reunió amb senadors catalans (2) 3080246

Intervenció al Senat

Intervenció al Senat 3257720

Intervenció al Senat (2)

Intervenció al Senat (2) 3761214

Intervenció al Senat (3)

Intervenció al Senat (3) 3892491