Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació arran de la filtració d’un document d’una bústia corporativa del Cos amb dades de caràcter personal de Mossos d’Esquadra. Aquesta filtració s’ha produït en un àmbit molt restringit del ciberespai.

Des del primer moment que s’ha conegut aquesta exfiltració s’ha activat la Comissió d’Avaluació Risc i de Protecció , presidida pel Comissari en Cap, entre d’altres comandaments que formen part d’aquesta òrgan.

Les mesures que s’han decidit han estat:

- La comunicació a les persones afectades

- La comunicació a l’Agència de Protecció de dades

- La DIC ha obert d’una investigació per esclarir els fets i s’ha informat a l’autoritat judicial competent

- S’ha bloquejat la bústia de correu electrònic afectada

S’ha activat el Protocol de Tecnologies de la informació i Comunicació i es continua treballant sobre aquests fets.

Després de tenir coneixement d’aquesta intrusió, de manera preventiva i per reduir riscos, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació ha procedit, a petició de la Comissió d’Avaluació, Risc i Protecció, al bloqueig de les bústies corporatives no nominals que es reiniciaran amb noves contrasenyes.

A hores d’ara hi ha una setantena de mossos/es afectats/es.

Es continua treballant sobre aquest incident per neutralitzar possibles amenaces. Estem coordinats amb l’Agència Catalana de Ciberseguretat.

L’Àrea Central de Cibercrim de la DIC s’ha fet càrrec de la investigació.

Els agents afectats han estat informats d'aquesta exfiltració des del moment que s'ha tingut coneixement dels fets i se'ls comunicarà que es manté el comitè de seguiment de la incidència a través de la qual s'informarà de les novetats i se'ls facilitarà la possibilitat de denunciar els fets a través de l'àrea central de Cibercrim.

La Prefectura ha convocat una reunió extraordinària amb els sindicats per explicar la incidència i les mesures adoptades.


Oficina de Comunicació,

15 de febrer de 2024