La Generalitat presenta l'Anella internacional, el punt de trobada de la internacionalització a Catalunya

www.copca.com una potent plataforma tecnològica al servei de la internacionalització de l'empresa catalana

query_builder   24 abril 2003 19:36

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta l'Anella internacional, el punt de trobada de la internacionalització a Catalunya

www.copca.com una potent plataforma tecnològica al servei de la internacionalització de l'empresa catalana

El desenvolupament de les noves tecnologies i la necessitat de potenciar el coneixement com a actiu fonamental, han impulsat a la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de la Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), a la creació de l’Anella Internacional. El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, ha presentat, aquesta tarda, l’Anella Internacional als empresaris catalans.

La internacionalització de l’economia catalana i l’adaptació de l’empresa als nous reptes estratègics que planteja l’entorn competitiu internacional són uns dels principals objectius de la Generalitat. Així doncs, amb l’Anella internacional el Govern referma el seu compromís per donar un nou impuls a la projecció exterior del teixit empresarial català.

L’Anella és la nova eina de gestió global al servei de tots els agents de la internacionalització: empreses, associacions, operadors, institucions i el propi COPCA que dóna respostes i ofereix solucions pràctiques per assolir amb èxit el creixement internacional de l’empresa. Un espai on s’agrupen informació, coneixement i participació activa de tots els agents de la internacionalització que els permet treballar en comunicació permanent, gestionar processos conjuntament, millorar l’eficiència i optimitzar els recursos.

A més, l’Anella, que ja ha entrat en funcionament, és també una anella d’anelles, la xarxa d’internacionalització de Catalunya que es relaciona amb altres xarxes existents arreu del món.

La informació i l’assessorament adaptats a les necessitats de l’empresa

L’Anella Internacional facilita la informació necessària, permanentment actualitzada, per assolir amb èxit el creixement internacional de l’empresa a través de:

 L’Infoexport: el cercador d’informació, analitzada i comentada, estructurada per temes i per països.

 L’Agenda de la internacionalització a Catalunya: La informació de tots els actes que se celebren a Catalunya en matèria d’internacionalització.

 L’Actualitat internacional: Les notícies dels fets més destacats que estan passant al món i són rellevants per al comerç internacional (acord amb Europa Press).

El COPCA ha emplaçat de forma òptima a Internet els serveis d’assessorament a la internacionalització per donar respostes professionals adaptades les necessitats de creixement de l’empresa.

A més, la presència dels 37 Centres de Promoció de Negocis del COPCA al món és un dels àmbits amb més potencial de l’Anella. En aquest sentit, cal destacar que cada Centre esdevindrà referent de la Catalunya econòmica a l’exterior i desenvoluparà la seva capacitat d’interacció amb agents del propi país.

La gestió del coneixement en matèria d’internacionalització

L’àmbit de treball dels agents de la internacionalització és complex i canviant. Es troba amb cultures diverses, empreses diferents, mercats que evolucionen. En aquest entorn, la gestió del coneixement esdevé la clau de la bona estratègia.

La primera comunitat que es posa en marxa a l’Anella és el propi COPCA per impulsar, des de la pròpia organització, la cultura de la col·laboració. L’objectiu és identificar oportunitats comercials i les millors pràctiques, facilitant l’accés al coneixement estructurat per fer-les arribar a tothom.

El COPCA posa l’Anella al servei de la creació de comunitats d’interès, potenciant el coneixement com a actiu fonamental al servei dels agents de la internacionalització, com ara el Club NEI i el xat dels becaris.

Les empreses de Catalunya

L’Anella potencia la presència permanent a la xarxa de les empreses de Catalunya perquè els importadors i distribuïdors internacionals les trobin fàcilment i perquè les empreses de Catalunya tinguin també el món sencer com a mercat a través de la Fira Virtual.

La formació en comerç internacional, futur espai de formació en línia

L’Anella té un gran potencial de desenvolupament i el COPCA ja es planteja introduir noves iniciatives en el futur. La més pròxima, és l’aula de formació en comerç internacional. Actualment aquest projecte està en fase de desenvolupament per a posar-lo en funcionament durant el primer trimestre del 2004.

La tramitació electrònica dels incentius a la internacionalització

La tramitació d’incentius a la internacionalització del COPCA és el primer dels procediments conjunts integrat a l’Anella. L’aplicació permet accedir a tota la informació dels objectius, les normatives i les dates de vigència dels diferents ajuts i a l’operativa integral de la tramitació. D’aquesta manera, es pot fer un seguiment immediat de l’estat de les tramitacions i rebre per correu electrònic, a l’instant, les resolucions i comunicats del COPCA.

2  

Imatges

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 142

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte 167

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
DOC | 301