El CIRE crearà la primera botiga a Espanya de productes fabricats pels interns

Inaugurades al barri de Gràcia de Barcelona les noves instal·lacions del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) d'interns

query_builder   22 setembre 2004 14:48

event_note Nota de premsa

El CIRE crearà la primera botiga a Espanya de productes fabricats pels interns

Inaugurades al barri de Gràcia de Barcelona les noves instal·lacions del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) d'interns

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), entitat dependent del Departament de Justícia que s’encarrega de la formació professional i de donar feina als interns, obrirà properament la primera botiga que vendrà directament al públic articles fabricats pels reclusos, en una iniciativa pionera a l’Estat espanuol.Avui, el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, ha inaugurat les noves instal·lacions del CIRE, al cor del barri de Gràcia de Barcelona, que acolliran aquesta botiga i ha anunciat que l’objectiu és que el 2007 el 70% de la població reclusa capacitada pugui fer un treball productiu als centres penitenciaris.

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) posarà en marxa una botiga on es vendran productes fabricats pels interns dels diferents centres penitenciaris catalans. Aquesta botiga s’emmarca dins d’un espai polivalent (“Showroom”) i es tracta d’una iniciativa pionera en tot l’Estat Espanyol.

Aquest “Showroom” està situat a la planta baixa de les noves instal•lacions del CIRE i  està concebut per a desenvolupar diverses activitats com sala de conferències, reunions i projeccions diverses.

La botiga vendrà properament els articles de la marca Made In Cire, que són aquells fabricats pels interns dels centres penitenciaris catalans en els tallers productius del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), dins d’una línia de fabricació pròpia de l’empresa, constituint així, una marca pròpia.

En aquest sentit, el Departament de Justícia ja va presentar el passat dilluns, al Saló Expohogar, el primer producte de la marca Made In Cire, la Bossa Catalana,  una original motxilla feta amb roba del tradicional mocador de fer farcells.

La nova seu del CIRE ha estat inaugurada aquest matí pel conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, acompanyat pel secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil,  Albert Batlle, i pel propi gerent del CIRE, Adolf Cabruja, entre d’altres personalitats.

Les noves instal•lacions del CIRE estan situades en plena zona comercial del barri  de Gràcia. Es tracta d’un edifici singular de més de 1.100 m2, dividit en quatre plantes, i adaptat a les normes de seguretat .

En la nova seu es troben ubicats els serveis centrals del CIRE: Gerència i les direccions tècnica i de serveis, econòmica i financera, producció, de formació i inserció comercial.

El regidor del districte de Gràcia, Ricard Martínez, ha saludat l’obertura del CIRE al centre del barri, concretament a l’emblemàtic carrer Gran de Gràcia de Barcelona, i ha destacat que la presència d’aquestes instal•lacions “portarà canvis al model comercial i a l’economia” del barri.

El Secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, ha dit, per la seva banda, que la nova seu corporativa del CIRE “ens servirà per posar-nos més en contacte amb la societat” i ha afegit que el públic en general podrà entrar a la futura botiga i a les noves instal•lacions del CIRE per interessar-se pel treball productiu dels interns.

Batlle ha destacat que un dels eixos fonamentals de la política penitenciària és el foment del treball productiu, punt en el que ha subratllat que “el treball dignifica a les persones”, al temps que ha demanat al món empresarial que tingui confiança en el sistema penitenciari i el seu treball productiu.

Objectius de futur

Durant l’acte d’inauguració de les noves instal•lacions, el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, ha anunciat els nous objectius fixats pel Departament en matèria de treball als centres penitenciaris.

El CIRE i la Secretaria de Serveis Penitenciaris treballen ja perquè el 2007 un 70% dels interns en condicions de fer una feina puguin desenvolupar un treball productiu a les presons catalanes, ja sigui per encàrrec d’altres empreses o bé produint articles propis de la marca “Made in Cire”.

En l’actualitat el percentatge d’interns que fan un treball productiu a les presons catalanes és d’un 20% aproximadament.

En aquest sentit, el conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, ha destacat que realitzar un treball a les presons és voluntari encara que ha destacat que l’Administració ha de vetllar per la formació professional i l’oferta de treball vers els interns com a mecanismes per a facilitar la seva rehabilitació.

.

3  

Imatges

Nou lema de la marca de productes propis "Made in Cire"

Nou lema de la marca de productes propis "Made in Cire" 428

Acte d'inaguració de les noves instal·lacions del CIRE presidit pel conseller de Justícia, Josep M.Vallès.

Acte d'inaguració de les noves instal·lacions del CIRE presidit pel conseller de Justícia, Josep M.Vallès. 529

Eslogans de la nova marca de productes propis fabricants pels interns del CIRE

Eslogans de la nova marca de productes propis fabricants pels interns del CIRE 431