Un miler de manuals universitaris en català, en una mostra del DURSI que es pot veure a la UPF [Actualitzada]

Actualment, el DURSI en té catalogats més de 4.500, xifra que s'ha quintuplicat en els darrers 13 anys

query_builder   5 maig 2003 13:47

event_note Nota de premsa

Un miler de manuals universitaris en català, en una mostra del DURSI que es pot veure a la UPF [Actualitzada]

Actualment, el DURSI en té catalogats més de 4.500, xifra que s'ha quintuplicat en els darrers 13 anys

Avui s’ha inaugurat a la UPF una mostra de manuals i llibres de text universitaris en llengua catalana, cedida pel DURSI. La mostra, que s’exhibirà a la Sala d’exposicions de l’Edifici Jaume I (Ramon Trias Fargas 25-27, Barcelona), consta d’un miler d’exemplars i inclou tots els llibres i manuals universitaris que s’han publicat amb les ajudes econòmiques que des de fa 13 anys atorga el DURSI.

La UPF és la sisena universitat on s’exposa la col·lecció, que anteriorment s’ha pogut veure a la UdG, a la UdL, a la UB, a la UIB (Universitat de les Illes Balears) i a la UAB. A la inauguració oficial  han assistit  la sotsdirectora general d’Universitats, Carme López, i el secretari general i vicerector de Relacions Institucionals de la UPF, Tomàs de Montagut.

Aquesta col·lecció deixa palès l’increment en l’edició de llibres de text i manuals en català en els darrers anys. Les actuacions de la Generalitat de Catalunya, així com la iniciativa de les editorials privades i dels serveis de publicacions de les universitats, han contribuït a augmentar el fons bibliogràfic en llengua catalana destinat als estudiants. Actualment, totes les biblioteques universitàries disposen de més de 4.500 llibres de text i manuals en català, mentre que abans del 1990 no arribaven als 830.

Des de l’any 1990, el DURSI, conjuntament amb el Departament de Cultura, concedeix ajuts a l’edició i difusió de llibres de text, diccionaris, guies pràctiques i manuals universitaris, per contribuir al procés de normalització lingüística en el nivell educatiu superior. Des de fa dos anys, aquesta convocatòria compta, també, amb el suport del Departament de Justícia.

El fet que any rera any augmenti el fons bibliogràfic en llengua catalana contribueix a què el català sigui present a les universitats com a llengua normalitzada de docència i de recerca, a més de capacitar els futurs professionals de tots els àmbits amb la terminologia adequada.

El llistat complet de llibres de text i manuals en català es pot consultar a l’adreça: http://dursi.gencat.net/ca/se/documents.htm

3  

Imatges

Carme López i Tomàs de Montagut durant la inauguració

Carme López i Tomàs de Montagut durant la inauguració 21

Cartell de la mostra

Cartell de la mostra 59

Alguns llibres de la mostra

Alguns llibres de la mostra 24