Mas-Colell inaugura el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG)

El CBATEG serà un centre de referència internacional en l'estudi de la diabetis

query_builder   30 octubre 2003 16:28

event_note Nota de premsa

Mas-Colell inaugura el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG)

El CBATEG serà un centre de referència internacional en l'estudi de la diabetis

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG), situat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A l’acte inaugural també hi han assistit el rector de la UAB, Lluís Ferrer; la directora del CBATEG, Fàtima Bosch, i l’investigador de la Case Western Reserve University School of Medicine (Cleveland, EUA), Richard W. Hanson, que ha fet la lliçó inaugural.

Mas-Colell ha felicitat la UAB per la política d’especialització estratègica de prioritzar algunes àrees emergents, com ara la biomedicina, i ha manifestat que el programa Serra Húnter també permetrà a les universitats potenciar aquestes polítiques. El programa Serra Húnter, que recentment ha posat en marxa el DURSI, permetrà a les universitats catalanes la contractació de 1.200 professors durant els propers 12 anys. El conseller ha destacat que, en aquests moments, 14 dels 40 departaments de la UAB s’han beneficiat -mitjançant el programa ICREA i les Distincions per a la Recerca- de la contractació o de la millora de condicions del personal investigador. Segons Mas-Colell, la situació pressupostària de l’Estat hauria de permetre invertir més en recerca en els propers anys.

El CBATEG éstà situat al campus de la UAB, en un edifici de sis plantes dedicat a la recerca sobre la diabetis mellitus, les seves complicacions secundàries i altres malalties d’origen metabòlic. Amb una inversió inicial de 9,5 milions d’euros, investigarà amb models d’animals transgènics, principalment ratolins, per al desenvolupament de noves aproximacions de teràpia gènica per a aquestes malalties. Està dirigit per la catedràtica del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la UAB, Fàtima Bosch, i aglutina en la seva fase inicial més de quaranta investigadors i tècnics altament qualificats de diverses àrees de la recerca biomèdica (biologia molecular, cel·lular i genètica, bioquímica i fisiologia, virologia, embriologia, morfologia i patologia).

3  

Imatges

Investigadores del CBATEG

Investigadores del CBATEG 114

Pere Miró, Andreu Mas-Colell, Lluís Ferrer i Fàtima Bosch durant l'acte inaugural

Pere Miró, Andreu Mas-Colell, Lluís Ferrer i Fàtima Bosch durant l'acte inaugural 194

Imatge dels laboratoris del CBATEG

Imatge dels laboratoris del CBATEG 187