La Generalitat envia 37 tones de material de construcció per a la rehabilitació d'una universitat cubana

query_builder   16 desembre 2002 13:42

event_note Nota de premsa

La Generalitat envia 37 tones de material de construcció per a la rehabilitació d'una universitat cubana

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui al Port de Barcelona l’acte d’enviament de 37 tones de material de construcció per a la rehabilitació la Facultat d’Enginyeria Mecànica de la Universitat Central Marta Abreu Las Villas, a la República de Cuba.

Aquest projecte de cooperació internacional Catalunya-Cuba vol aconseguir  una recuperació funcional efectiva de les dependències de l’esmentada facultat i millorar al mateix temps les condicions de treball del seu personal docent així com propiciar les condicions necessàries que facilitin l’aprenentatge dels seus alumnes. És un intent, doncs, de dotar aquesta facultat de tota la infraestrucura necessària per assegurar el seu complet funcionament.

El material enviat inclou sis tones de ciment, més de 10.000 litres de pintura, acer, fusta per a portes i finestres, elements per a la xarxa elèctrica,  material de lampisteria, sanitaris, eines de treball especialitzades, accessoris per a les tasques de construcció com tubs, vàlvules i tancs,  entre d’altres equipaments.

Un element fonamental d’aquest enviament d’ajut humanitari ha estat la important participació que ha tingut el teixit industrial català de les diverses branques de la construcció. L’Àrea de Cooperació Internacional del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha comptat amb el suport de la Cambra de Contractistes i el Gremi de Constructors de Catalunya com a interlocutors del projecte des de Catalunya

Aquest projecte de cooperació va néixer d’una visita oficial el 2001 del conseller Felip Puig, aleshores conseller de Medi Ambient. Fruit d’aquest viatge, el conseller va establir un primer contacte amb la facultat d’Enginyeria Mecànica i va conèixer de primera mà la delicada situació de la Universitat Central Marta Abreu de Las Villas. En la mateixa visita va establir amb els responsables de la universitat el compromís formal  d’organitzar un enviament d’ajut humanitari en benefici de la rehabilitació de les seves dependències.

Universidad Central Marta Abreu, creada el 1952 als voltants de la ciutat de Santa Clara és un complex educatiu de llarga tradició a Cuba. Actualment compta amb 8 facultats de diferents branques dels estudis tècnics.

3  

Imatges

Fotografia acte 1

Fotografia acte 1 280

Fotografia acte 3

Fotografia acte 3 313

Fotografia acte 2

Fotografia acte 2 346