Mas-Colell vol que la presència d'estudiants estrangers sigui compatible amb el català a la universitat [Actualitzada]

Més informació i més eines d'aprenentatge de català, les dues línies de treball que impulsarà el DURSI

query_builder   22 abril 2003 17:21

event_note Nota de premsa

Mas-Colell vol que la presència d'estudiants estrangers sigui compatible amb el català a la universitat [Actualitzada]

Més informació i més eines d'aprenentatge de català, les dues línies de treball que impulsarà el DURSI

“Hem d’aconseguir que l’increment d’estudiants estrangers a les universitats catalanes no interfereixi amb l’ús del català com a llengua docent”. El conseller del DURSI ha fet aquesta afirmació durant una conferència de premsa per presentar els recursos lingüístics adreçats als estudiants estrangers que volen aprendre català. Segons Mas-Colell, una major informació sobre la realitat cultural i lingüística abans que els estudiants estrangers arribin aquí i un reforçament de les eines per aprendre català poden ajudar a aconseguir que “no es canviï l’idioma en què es dóna una assignatura, igual com no se’n canvia l’horari”.

La majoria dels recursos lingüístics per aprendre català adreçats a estudiants estrangers estan agrupats a l’entorn de l’Interc@t (www.intercat.gencat.net), un web multimèdia del DURSI que en els dos primers anys de funcionament ja ha estat utilitzat per unes 20.000 persones.

 Entre els nous recursos que avui s’han presentat destaca el LingCat, una presentació sobre la llengua catalana accessible des d’Interc@t. L’objectiu és que l’estudiant arribi amb un mínim coneixement cultural i lingüístic del nostre país. Coordinat per la UB, el LingCat té versions en anglès, castellà i català.

També s’ha presentat avui la guia BCN.jove, que ofereix informació pràctica sobre la ciutat de Barcelona adreçada als joves. Coordinada per la UPC i amb suport del DURSI, l’editorial Pòrtic ha fet versions de la guia en anglès, castellà i català. “El catalán. Una lengua de Europa para compartir” és el títol del llibre que han escrit els filòlegs Vicent de Melchor i Albert Branchadell, també presentat aquest matí. Inclou informació sobre la situació actual del català, la història, marc jurídic, variants dialectals, literatura, etc. L’ha editat el Servei de Publicacions de la UAB amb el suport del DURSI.

Les universitats catalanes s’han consolidat en els darrers anys com un dels destins preferits dels estudiants estrangers: el curs passat n’eren uns 8.000.  Per facilitar la integració d’aquests estudiants, el DURSI treballa de manera coordinada amb els diferents serveis lingüístics de les universitats per oferir-los el màxim d’informació i d’eines d’aprenentatge abans de venir i durant la seva estada aquí.

1  

Imatges

Llibres destinats a estudiants estrangers

Llibres destinats a estudiants estrangers 221

2  

Fitxers adjunts

Dossier recursos lingüístics

Dossier recursos lingüístics
DOC | 334

Dossier sobre recursos lingüístics en català

Dossier sobre recursos lingüístics en català
DOC | 289