El Termcat publica la Terminologia de Recursos Humans

Conjuntament s'edita un tríptic amb termes de selecció de personal

query_builder   13 maig 2004 11:01

event_note Nota de premsa

El Termcat publica la Terminologia de Recursos Humans

Conjuntament s'edita un tríptic amb termes de selecció de personal

El TERMCAT acaba d’editar la Terminologia de recursos humans, que aplega i defineix 280 termes amb els seus equivalents en castellà, francès i anglès, i que permet resoldre els dubtes terminològics bàsics, denominatius i conceptuals, de tots aquells que treballen en la gestió dels recursos humans d’una organització o que d’una manera o una altra s’hi relacionen.

Per exemple, s’hi poden trobar les denominacions catalanes adequades per a molts conceptes que sovint es designen amb formes foranes, com ara assetjament sexual (acoso), assetjament psicològic (mobbing) o síndrome d’esgotament professional (síndrome del burnout).

També conté altres termes característics del sector, com són cercatalents, contracte psicològic, disseny de llocs de treball, intel•ligència emocional, professiograma o reclutament.

El diccionari ha estat editat pel TERMCAT amb el suport del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra. El Centre de Terminologia també ha comptat amb l’assessorament d’experts d’ESADE i de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Conjuntament amb aquesta obra s’ha editat també un tríptic que conté quaranta termes bàsics de l’àmbit de la selecció de personal.

La Terminologia de recursos humans és el tercer número de la col•lecció Terminologies, integrada per lèxics breus de temes especialitzats. Fins ara s’havien publicat la Terminologia de l’Eurosistema i la Terminologia de fires i congressos, i està previst que aviat s’editi la Terminologia notarial.

El TERMCAT és un organisme participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Més informació a: www.termcat.net.

Barcelona, 13 de maig de 2004

2  

Imatges

Imatge de la Terminologia de Selecció de personal

Imatge de la Terminologia de Selecció de personal 222

Imatge de la Terminologia de Recursos Humans

Imatge de la Terminologia de Recursos Humans 205