La Generalitat subvencionarà el 70% de la formació de joves sense qualificació professional

query_builder   29 octubre 2003 13:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat subvencionarà el 70% de la formació de joves sense qualificació professional

Bon aprenentatge dels Oficis, un projecte pilot per a la recuperació d’oficis i ocupacions en el sectors del Comerç i el Turisme

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers, la Federació Catalana de Pastisseria,  el Gremi de Tintorers i Bugaders de Barcelona,  la Federació Catalana de carnissers i cansaladers-xarcuters, la Federació de comerciants de peix i marisc de Catalunya, la Federació Catalana de Comerciants del Moble,  FERCA,  la Federació Catalana de Tallers de Reparació d’automòbils (FECATRA), el Centre d’Estudis i Assessorament Metal.lúrgic (CEAM) i el Gremi de Restauració de Barcelona, posaran en funcionament un projecte pilot de caràcter innovador amb l’objectiu de fomentar la formació i la contractació de joves, dones, aturats de llarga durada i discapacitats, perquè puguin adquirir una experiència teòrica i pràctica en aquells oficis o professions amb manca de personal qualificat.

La formació que s’impartirà està relacionada amb oficis com carnisser, flequer, pastisser, soldador, cambrer, instal·lador  o muntador de mobles.

Projecte pilot amb la participació de 200 treballadors

El “Bon Aprenentatge dels oficis”  consisteix  en un contracte per un període superior a un any on els treballadors gaudiran d’un salari equivalent a l’establert en el corresponent conveni del sector i en funció de les hores de treball efectiu.  Es preveu que inicialment aquest programa compti amb la participació de 200 treballadors que efectuaran 300 hores formatives.

La Generalitat subvencionarà el 70%  de la formació

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, subvencionarà el 70% dels costos salarials de la contractació de les persones aturades pel període màxim d’un any i el 30% restant anirà a càrrec de l’empresa contractant.

Per l’altra banda la formació professional que s’adreçarà als treballadors i que no podrà ser inferior al 15% de la jornada laboral, i els costos corresponents d’aquesta jornada dedicada a la formació del treballador, els assumirà l’empresa contractant.

Per la seva part els Gremis es comprometen a seleccionar 20 empreses del seu sector que compleixin amb les condicions establertes en aquest conveni i a fer un seguiment i avaluació del resultat.

Amb el conveni signat aquest matí, i amb vigència per un any, el Govern català pretén afavorir la competitivitat de la petita i mitjana empresa comercial catalana, majoritàriament d’arrel familiar, i la capacitació professional dels treballadors del sector, per garantir un bon servei als ciutadans.

La creació d’ocupació estable i de qualitat és una de les prioritats principals del Govern de la Generalitat i, és per aquest motiu, que el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa tots els mitjans als seu abast per tal d’assolir aquest objectiu.

Així, el SOC té un doble vessant: d’una banda, té com a finalitat aconseguir el màxim nivell d’ocupabilitat dels treballadors i treballadores de Catalunya integrant, coordinant i gestionant amb els criteris d’eficiència, eficàcia i transversalitat totes les polítiques actives d’ocupació; i, d’una altra, contribuir a assolir la màxima competitivitat de les empreses que conformen el teixit empresarial del nostre país.

A tal efecte, la formació professional ocupacional i el foment de l’ocupació,  són dos eixos fonamentals. En aquest sentit, la formació professional ocupacional és un element bàsic i essencial en l’adquisició de les competències tant necessàries com adequades per assolir un lloc de treball amb garanties de qualitat i estabilitat.

Amb el Servei d’Ocupació de Catalunya com a eina al servei dels ciutadans, i entenent el comerç i els serveis com a sector estratègic per al benestar dels ciutadans de Catalunya, plantegem un marc de treball conjunt per tal de donar resposta a les inquietuds i demandes del sector.

2  

Imatges

Imatge de l'acte 1

Imatge de l'acte 1 858

Imatge de l'acte 2

Imatge de l'acte 2 746