El nou model d'Administració transversal que promou Artur Mas s'inicia amb 12 projectes interdepartamentals [Actualitzada]

El Pla CAT 21 dóna suport a les empreses familiarment responsables i crea una targeta d'acreditació acadèmica

query_builder   30 gener 2003 13:52

event_note Nota de premsa

El nou model d'Administració transversal que promou Artur Mas s'inicia amb 12 projectes interdepartamentals [Actualitzada]

El Pla CAT 21 dóna suport a les empreses familiarment responsables i crea una targeta d'acreditació acadèmica

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, el secretari del Govern, Antoni Vives i el director del Pla Governamental CAT21, Salvador Estapé, han presentat aquest matí els dotze projectes que, en el marc d’aquest pla, el Govern català té previst impulsar en els propers mesos.

Els projectes sorgeixen del treball realitzat durant tot l’any 2002 amb la participació de més de 150 representants –càrrecs intermitjos- dels tretze departaments del Govern de la Generalitat de Catalunya. Les empreses familiarment responsables, la Targeta Identificativa Acadèmica i Professional (TIAP) o l’aposta per als edificis sostenibles són alguns dels projectes que s’han dissenyat després de la tasca feta a nivell interdepartamental. Els dinou Grups de Treball Interdepartamental (GTI) en què s’han estructurat tots els implicats en el Pla Governamental CAT 21 corresponen als 19 objectius estratègics que es deriven dels sis eixos valor transversals d’aquest Pla:

l’espai cultural la societat de l’acolliment el suport a les famílies la societat de l’aprenentatge el desenvolupament sostenible la societat dels emprenedors

 Els GTI reuneixen dos dels valors que caracteritzen el Pla CAT21 i que són la base del nou model d’administració de la Generalitat: la participació dels treballadors públics i la coordinació de polítiques.

 Què són els projectes GTI?

Els projectes GTI són un instrument dissenyat en el marc del Pla CAT21 per assajar les virtuts del treball interdepartamental a l’entorn d’objectius i projectes compartits i concrets. L’origen interdepartamental dels projectes garanteix que s’integrin les diferents perspectives sectorials, que es minimitzin les possibles duplicitats amb programes i projectes ja en funcionament, i finalment que s’alineïn les accions i els recursos dels diferents departaments implicats en una mateixa direcció.

L’objectiu final és comptar amb propostes que tinguin en compte les necessitats dels ciutadans i millorar la qualitat de la resposta que es dóna a aquesta demanda i de l’altra fer un pas endavant vers una funció pública més dinàmica i innovadora.

 Quins són els projectes GTI?

 Els dinou Grups de Treball Interdepartamental (vegeu la llista de grups a l’annex) han treballat un total de vint-i-tres projectes, dels quals se n’han escollit dotze. Aquesta dotzena han estat recollits en una publicació que el Conseller en cap ha presentat al plenari del Pla CAT21.

Entre els projectes presentats, i que el Govern s’ha compromès a tirar endavant durant els propers mesos i anys, destaca el projecte d’empreses familiarment responsables. Aquest projecte planteja com a objectiu donar visibilitat i notorietat a les bones pràctiques que les empreses duguin a terme per permetre als seus treballadors conciliar les responsabilitats laborals amb les responsabilitats familiars. Entre les concrecions del projecte s’observa la proposta de crear el Certificat d’empresa familiarment responsable o bé la difusió i publicitat de les millors pràctiques empresarials de suport i conciliació de l’àmbit laboral i familiar.

Una altra de les iniciatives presentades aquest matí és la creació de la Tarja Acadèmica i Professional que pretén donar resposta a la necessitat d’acreditar tant la formació i coneixements rebuts com l’experiència professional de manera integrada i al llarg de tota la vida.

En l’àmbit del desenvolupament sostenible destaca un projecte d’acció concertada multidepartamental per a la promoció de la construcció i l’ús sostenible dels edificis. Amb aquesta proposta es pretén evitar l’ocupació innecessària de sòl, promoure l’estalvi i la gestió eficient de l’aigua i de l’energia, reduir les emissions de CO2 derivades del consum energètic ineficient, afavorir l’ús de materials de construcció reciclats i reciclables, facilitar la reducció i la gestió dels residus, millorar la qualitat ambiental interior dels edificis i millorar la integració de l’edificació en el paisatge.

En la sessió plenària d’aquest matí hi han pres part tots els membres dels dinou Grups de Treball Interdepartamental.

D’altra banda, el conseller en cap ha inaugurat aquest matí la nova seu de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, situada al passeig de Joan Bosco, a Barcelona. (veure fotografia adjunta).

                        Barcelona, 30 de gener de 2003

2  

Imatges

Inauguració de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià. (Rubén Moreno)

Inauguració de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià. (Rubén Moreno) 254

Presentació de les conclusions del Pla Departmental CAT21. (Rubén Moreno)

Presentació de les conclusions del Pla Departmental CAT21. (Rubén Moreno) 263