La Generalitat estudiarà la possible no aplicació del bilingüisme per part de l'empresa Correos

query_builder   30 juliol 2003 16:18

event_note Nota de premsa

La Generalitat estudiarà la possible no aplicació del bilingüisme per part de l'empresa Correos

Aquest matí, el Director General de Consum, Josep Tous, ha anunciat l’inici d’una tanda d’inspeccions a diferents oficines de Correos per estudiar la possible no aplicació del bilingüisme en aquesta empresa a Catalunya. Aquesta mesura s’aplicarà a partir de 49 denúncies fetes per particulars que, aquest matí, l’Organització pel Multilingüisme ha presentat a la seu del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme. Les queixes fan referència a la castellanització que fins ara s’ha produït en 28 oficines de correus de 16 poblacions catalanes.

Segons l’Organització pel Multilingüisme, el principal motiu de les queixes és la progressiva castellanització del logotip oficial de la marca Correos, que durant els darrers 20 anys s’havia aplicat en dues llengües a Catalunya, el català i el castellà. També denuncia la no utilització del català en impresos d’ús freqüent per part del consumidor, com el burofax, el paquet blau, les cartes urgents prepagades, els llistats de tarifes, o la butlleta de suggeriments o queixes, entre d’altres.

El Director General de Consum s’ha entrevistat, aquest matí, amb el president de l’Organització pel Multilingüisme, Albert Branchadell; el portaveu de l’Organtització, Joan Molas, i el Secretari, Jordi Palou. Arran d’aquesta trobada, la Generalitat estudiarà cadascuna de les 49 denúncies i analitzarà el compliment per part de l’empresa de la Llei de Política Lingüística. 

2  

Imatges

Josep Tous, al centre. A la seva dreta, Albert Branchadell. A la seva esquerra, Joan Molas.

Josep Tous, al centre. A la seva dreta, Albert Branchadell. A la seva esquerra, Joan Molas. 134

Josep Tous, al centre. A la seva dreta, Albert Branchadell. A la seva esquerra, Joan Molas.

Josep Tous, al centre. A la seva dreta, Albert Branchadell. A la seva esquerra, Joan Molas. 131