La Generalitat i el Grup Volkswagen col.laboren per impulsar el Centre Tècnic de SEAT [Actualitzada]

El conseller en cap, Artur Mas, ho ha anunciat aquesta tarda a Sitges

query_builder   26 setembre 2003 18:03

event_note Nota de premsa

La Generalitat i el Grup Volkswagen col.laboren per impulsar el Centre Tècnic de SEAT [Actualitzada]

El conseller en cap, Artur Mas, ho ha anunciat aquesta tarda a Sitges

La Generalitat de Catalunya ha signat avui un protocol de collaboració amb el grup alemany Volkswagen (VW) per incrementar la capacitat tecnològica de les seves filials espanyoles SEAT, SA i el Centre Tècnic de SEAT, SA, aquest últim ubicat a Martorell. Amb aquest acord, la Generalitat dóna un pas més en la seva aposta per consolidar el teixit tecnoindustrial del sector de l’automoció a Catalunya

El protocol ha estat signat avui pel conseller del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, Antoni Fernàndez Teixidó; el president del Consell d’Administració del Centre Tècnic de SEAT, SA i de SEAT SA, Martin Winterkorn; el president del Comitè Executiu de SEAT, SA, Andreas Schleef; i el president del Comitè Executiu del Centre Tècnic de SEAT, SA, Winfried Burgert. A la trobada també hi han assistit el conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Grup Volkswagen, Bernd Pischetsrieder.

Després de la signatura, el conseller en cap, Artur Mas, ha anunciat que el Govern català col•laborarà amb 24M€ els pròxims 4 anys amb el Grup Wolkswagen perquè engegui diversos projectes a Catalunya per valor de 225 M€. La col.laboració del Govern català s’emmarcarà en els àmbits permesos per les normatives catalana i europea.

 Mas ha destacat que es tracta “d’inversions estratègiques perquè tenen el valor afegit del disseny, la innovació, l’adequació ambiental i la simulació virtual”. El conseller en cap ha remarcat que és aquest tipus d’inversions “les que hem d’intentar dur a Catalunya”. Amb acords com el signat avui, Mas ha ressaltat que “d’una banda generem riquesa a Catalunya perquè atraiem inversions de l’exterior i de l’altra permetem que les empreses petites i mitjanes catalanes puguin tenir bones perspectives de treballar amb aquestes empreses de referència”.

El protocol preveu el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya en concepte de línia d’ajuts en el marc de la normativa catalana i europea per a la posada en marxa de quatre projectes que SEAT, SA i el Centre Tècnic de SEAT, SA durant a terme en el període 2003-06. Aquests són: la simulació virtual i sistemes avançats pel disseny, desenvolupament i innovació tecnològica;fàbrica digital, tecnologies avançades per a la fabricació i gestió de les plantes i àrees; medi ambient i plantes, i el desenvolupament d’un nou model d’Audi. La posada en marxa d’aquests projectes suposarà un cost de 225 milions d’euros, la meitat del qual s’efectuarà entre aquest any i el proper.

Per la seva banda, el Grup Volkswagen es compromet a impulsar el Centre Tècnic de SEAT, SA, dedicat al disseny i desenvolupament de nous productes i processos, com a lloc prioritari per a la realització d’altres projectes del grup. Així mateix, aquesta empresa d’automoció donarà preferència als proveïdors catalans que subministrin en condicions competitives serveis d’enginyeria i béns d’equip per al subministrament de les inversions industrials previstes que es duguin a terme en aquests proyectes. Per això, s’oferirà als proveïdors catalans participar en el sistema global de sourcing del Grup VW.

Amb la reestructuració del Grup Volkswagen l’any 2002, la marca SEAT, juntament amb Audi i Lamborghini, van passar a formar part del Grup de Marques AUDI, carateritzat per oferir models de gamma alta, entre els quals destaquen els esportius. Aquest canvi va conduir la marca espanyola a un nou posicionament centrat en l’aprofitament de sinergies amb Audi i la cobertura en un futur de segments específics de mercat caracteritzats per una arquitectura de disseny no convencional (línia exterior esportiva i un fort caràcter dinàmic).

 Sitges, 26 de setembre de 2003

2  

Imatges

Signatura del conveni entre Seat i el Grup Volkswagen

Signatura del conveni entre Seat i el Grup Volkswagen 145

Mas dins el prototipl Seat Altea a Sitges

Mas dins el prototipl Seat Altea a Sitges 208