La recerca cardiovascular catalana rep l'impuls de la Fundació Brystol Myers Squibb

Mas-Colell destaca la importància de l'ajut de 500.000 dòlars que l'empresa nord-americana ha concedit a Lina Badimon

query_builder   7 juliol 2003 17:19

event_note Nota de premsa

La recerca cardiovascular catalana rep l'impuls de la Fundació Brystol Myers Squibb

Mas-Colell destaca la importància de l'ajut de 500.000 dòlars que l'empresa nord-americana ha concedit a Lina Badimon

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha destacat la importància de l’ajut de 500.000 dòlars que la Fundació Bristol Myers Squibb ha concedit a Lina Badimon per a la recerca de les malalties cardiovasculars. El conseller ha felicitat Lina Badimon per aquest ajut i ha valorat molt positivament que un ajut d’aquestes característiques hagi estat per a un equip científic català. És la primera vegada que un investigador de l’Estat espanyol obté un ajut de la Fundació Bristol Myers Squibb en l’àmbit de les malalties de l’aparell cardiovascular. L’ajut, que Badimon rebrà en cinc anys, es destinarà a  la recerca de noves dianes terapèutiques en l’àrea de les malalties vasculars.

El president de la Fundació Bristol-Myers Squibb, Richard Gregg,  ha lloat la trajectoria de la doctora Badimon i ha considerat plenament justificada la concessió d’aquesta beca. Gregg ha expressat la seva confiança en el criteri d’inversió dels recursos que seguirà la doctora Badimon. Aquesta ajut forma part del programa de beques de recerca cardiovascular lliures de restriccions -és a dir, sense cap contracte de drets i deures- que la Fundació Bristol Myers Squibb concedeix des de l’any 1990. Brystol Myers Squibb és una de les empreses mèdico-farmacèutiques més grans del món. Factura 16.700 milions de dòlars anuals i té 53.600 empleats. La seva seu és a Nova York.

A l’acte de lliurament del premi també hi han assistit Manuel Cobo, director general de Bristol-Myers Squibb;  Josep Anton Grau, gerent de l’Hospital Sta. Creu i St. Pau;  Lluís Ferrer, rector de la UAB;  i  Antoni Bayés de Luna, director de l’Institut Català de Cardiologia  de l’Hospital Sta. Creu i St. Pau.

Lina Badimon és directora de L’Institut Català de Ciències Cardiovasculars, un centre de recerca creat l’any 2000, fruit del conveni entre la Generalitat de Catalunya, la UAB i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, per desenvolupar la recerca bàsica i clínica en l’àmbit vascular i de les malalties del cor, amb un nivell de competència internacional.

2  

Imatges

Richard Gregg lliura simbòlicament un xec de 500.000 dòlars a Lina Badimon

Richard Gregg lliura simbòlicament un xec de 500.000 dòlars a Lina Badimon 275

Richard Gregg lliura una placa commemorativa a Lina Badimon

Richard Gregg lliura una placa commemorativa a Lina Badimon 308