Acord amb la indústria del ciment per al compliment del protocol de Kioto

Medi Ambient i l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya signen un acord ambiental voluntari per a la reducció

query_builder   23 juliol 2003 11:35

event_note Nota de premsa

Acord amb la indústria del ciment per al compliment del protocol de Kioto

Medi Ambient i l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya signen un acord ambiental voluntari per a la reducció

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i el president de l’Agrupació de

Fabricants de Ciment de Catalunya, Antoni Crous, han signat aquest matí, una ampliació del conveni de col·laboració, en virtut del qual es crearà una Comissió específica per prevenir i controlar la contaminació de la indústria catalana del ciment que, l’any 2005, estarà regulada per una directiva europea.

El conveni de col·laboració es va signar l’1 de març de l’any passat i entre els projectes i estudis prioritaris que hi figuren hi ha la reducció d’emissions de CO2. Posteriorment, el 21 de març de 2002, els països de la Unió Europea van ratificar el Protocol de Kioto per a la reducció d’emissions de CO2.

La Unió Europea preveu establir un règim de comerç de drets d’emissió de gasos d’efecte hivernacle i amb aquesta finalitat ja ha elaborat la Proposta de Directiva del Parlament  Europeu i del Consell per la qual s’estableix un règim per al comerç de l’emissió d’aquests gasos i de modificació de la Directiva 96/61/CE. Aquesta Proposta està previst que es posi en marxa a partir de l’1 de gener de 2005  i un dels segments econòmics afectats és el sector cimenter.

El Departament de Medi Ambient i l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya han considerat que aquesta mesura europea té importants implicacions econòmiques, socials i mediambientals i per aquest motiu, han volgut anticipar-se completant avui el conveni signat l’any passat  amb una comissió específica per treballar conjuntament l’adaptació del sector a la nova directiva.

Aquesta comissió analitzarà els efectes i les conseqüències de l’entrada en vigor  de la directiva europea estudiant-ne les possibles solucions. La Comissió específica tindrà també la missió de preparar un acord ambiental voluntari que se centrarà bàsicament en el conjunt d’aplicacions possibles que la indústria cimentera ha d’ adoptar per a reduir les emissions de CO2. 

2  

Imatges

Foto Signatura del conveni

Foto Signatura del conveni 232

El conseller de Medi Ambient i el President de l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya

El conseller de Medi Ambient i el President de l'Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya 172