La Filmoteca dedica una retrospectiva a William Wyler amb la projecció de 15 pel·lícules i un documental

Director de Ben-Hur (1959), va aconseguir tres Oscars a la millor direcció

query_builder   10 març 2003 12:55

event_note Nota de premsa

La Filmoteca dedica una retrospectiva a William Wyler amb la projecció de 15 pel·lícules i un documental

Director de Ben-Hur (1959), va aconseguir tres Oscars a la millor direcció

La Filmoteca de Catalunya acull a partir de demà, dimarts 11 de març, i fins al pròxim dia 29, un cicle dedicat al director William Wyler, que inclourà la projecció de 15 llargmetratges dirigits pel cineasta i un documental sobre la seva figura produït per la seva filla, Catherine Wyler.

Les projeccions del cicle William Wyler, que tindran lloc al cinema Aquitània, seu de la Filmoteca a Barcelona (Avinguda Sarrià, 33), començaran dimarts, a dos quarts de vuit del vespre, amb el documental Dirigit per William Wyler (1986), sota la direcció d’Aviva Slesin i la producció de Catherine Wyler, qui, un cop finalitzada la projecció, mantindrà un col·loqui amb el públic.

La retrospectiva de la Filmoteca inclou la projecció dels tres films amb els quals Wyler va aconseguir l’Oscar a la millor direcció. Es tracta de La senyora Miniver (1942), guanyadora d’un total de sis Oscars; Els millors anys de la nostra vida (1946), que en va rebre set, i Ben-Hur (1959), que va aconseguir 11 estatuetes. El cicle també inclou els llargmetratges La carta (1940) i La Lloba (1941), protagonitzats per Bette Davis.

Nascut el 1902 a Mulhouse, a l’Alsàcia alemanya, William Wyler va començar a treballar en produccions cinematogràfiques el 1922 gràcies a Carl Laemmle, parent del director i directiu de la productora Universal Studios. El 1928 es va nacionalitzar com a ciutadà nord-americà. Set anys més tard, el 1935, Wyler va firmar un contracte amb la productora Metro Goldwyn Mayer, que li va permetre dirigir l’actriu Bette Davis. També va dirigir, al llarg de la seva carrera, actors com Charlton Heston, Audrey Hepburn o Gregory Peck, entre d’altres. William Wyler va morir a la ciutat nord-americana de Los Angeles el 1981.

Barcelona, 10 de març de 2003

Més informació a: http://cultura.gencat.net/filmo/index.htm

1  

Imatges

Roc Villas i Catherine Wyler

Roc Villas i Catherine Wyler 702

1  

Fitxers adjunts

Programació

Programació
DOC | 20