El senyor dels anells: Les dues torres s'estrena demà també en català

La versió catalana de la pel·lícula es podrà veure a 13 sales

query_builder   17 desembre 2002 17:48

event_note Nota de premsa

El senyor dels anells: Les dues torres s'estrena demà també en català

La versió catalana de la pel·lícula es podrà veure a 13 sales

La cartellera de cinema en català inclourà aquest Nadal un dels títols més esperats de la temporada: la segona part de la superproducció El senyor dels anells: Les dues torres. La versió en català s’estrenarà a 12 sales de Catalunya i a una de Mallorca: Cinemes Lauren, Cinesa Alexandra, Gran Sarrià Multicinemes (Barcelona), Multicinemes El Nord (Granollers), Atlàntida Multicinemes (Manresa), Eix Macià Multicinemes (Sabadell), Cinema Catalunya (Terrassa), Vigatà (Vic), Bosc Cinema (Vilanova i la Geltrú), Albéniz Plaça (Girona), Xenon Multicinemes (Lleida), Multicinemes Les Gavarres (Tarragona) i Multicinemes Porto Pi (Palma).

La pel·lícula, basada en Les dues torres, el segon llibre de la coneguda  trilogia fantàstica de J.R.R. Tolkien, ha estat dirigida pel neozelandès Peter Jackson i distribuïda per Aurum. Els personatges principals han estat novament interpretats, entre altres, pels actors Elijah Wood, Billy Boyd, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Cristopher Lee i Cate Blanchett, i s’hi han incorporat nous intèrprets, com Miranda Otto o  Bernard Hill.

A El senyor dels anells: Les dues torres un seguit d’aventures i esdeveniments fantàstics acompanyen Frodo en el seu camí per destruir l’anell totpoderós i rescatar els seus companys Merry i Pippin de mans dels cruels orcs. No hi falta una increïble batalla contra el monstruós exèrcit de Saruman, la trobada amb el grotesc Gòl·lum, i la complicitat dels arbres vivents del bosc amenaçat.

El primer episodi la trilogia, La germandat de l’anell, es va estrenar també en català el desembre de l’any passat. L’any vinent arribarà la tercera part, El retorn del rei.

22 títols doblats

A més d’El senyor dels anells, la cartellera de cinema doblat al català compta aquest Nadal altres títols d’interès: l´últim episodi de les aventures de l’agent secret James Bond, Mor un altre dia,  la segona part de Harry Potter, Harry Potter i la cambra secreta, el film de dibuixos de la factoria Disney El planeta del Tresor, i la darrera pel·lícula de Roman Polanski, El pianista, estrenada divendres passat.

Enguany s’hauran estrenat un total de 22 films doblats al català (vegeu taula adjunta), cinc més que el 2001. S’han estrenat nou títols dirigits al públic infantil (Samsó i Sally; El púding Màgic; Lilo &Stich; Ice Age.L’edat del gel; Scooby Doo; Spirit, el cavall indomable; Stuart Little 2; Momo; Jimmy Netró, el nen inventor; Doraemon i els pirates dels mars del sud, i El planeta del tresor),  sis títols adreçats a tots els públics (ET, l’extraterrestre; Star Wars. Episodi II; Spider-Man; Mor un altre dia; Harry Potter i la cambra secreta, i El senyor dels anells: Les dues torres), i cinc títols dirigits al públic adult (Vanilla Sky; Quan érem soldats; La corba de la felicitat; Un final made in Hollywood, i El pianista).

Barcelona, 17 de desembre de 2002

P.S: Més informació a http://cultura.gencat.net/llengcat/cinema/agenda.htm

1  

Imatges

Fotograma de la pel·lícula

Fotograma de la pel·lícula 40

1  

Fitxers adjunts

2507.doc

2507.doc
DOC | 40