La Generalitat aprova la millora de les connexions de la C-12 amb la C-26 a Balaguer (Noguera)

query_builder   10 juliol 2003 14:29

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de les connexions de la C-12 amb la C-26 a Balaguer (Noguera)

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de les obres de millora de les connexions de la C-12 amb la C-26, al terme municipal de Balaguer (Noguera). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el primer trimestre de l’any vinent, amb un termini d’execució de 18 mesos, suposa una inversió de 7,01 MEUR (1.167 MPTA).

El projecte està format per dos trams:

El tram est té una longitud de 1.627 m i s’inicia al final de la C-12. Des del punt quilomètric 0 al 0,4, s’aprofita l’actual traçat de la C-12, executant-se el reforç de ferm necessari per tal de connectar amb la carretera actual. L’adaptació del traçat al de la carretera, en aquest tram, implica el manteniment de la travessera de la població i dels actuals accessos directes.

El tram oest té una longitud de 2.512 m, s’inicia al voltant del punt quilomètric 22,5 de la C-12 i adopta una orientació nord.

Entre l’inici del projecte i el punt quilomètric 0,6, es troba una intersecció en "T", corresponent a la connexió entre la nova variant i l’actual C-12, que disposa de carril d’espera al centre de la calçada. Tots els moviments entre les dues carreteres són possibles i es troben canalitzats mitjançant illetes.

La intersecció es troba en terraplè, encara que el tram situat entre el punt quilomètric 0,5 i el 0,65, es troba en desmunt. En aquesta zona s’ha previst la construcció d’un pas superior per sobre de la variant que permetrà la continuïtat del camí del Pla del Corb i del camí del Prat.

Aproximadament en el punt quilomètric 2, es preveu un pas superior per a donar continuïtat al camí de La Roca Pallisa. A partir d’aquest punt, el traçat es dirigeix a la zona ocupada per la rotonda actual de la C-26.

L’enllaç amb la carretera C-26, es planteja amb una rotonda a diferent nivell, a la qual el tronc de la C-26 té continuïtat travessant de manera elevada la rotonda. Per tal de permetre aquest enllaç, caldrà realitzar dos ponts i modificar el traçat de l’actual C-26.

1  

Imatges

Mapa C-12 C-26 Balaguer

Mapa C-12 C-26 Balaguer 171