La Generalitat inaugura la variant de Xerta a la C-12 (Baix Ebre)

S' ha millorat la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit al nucli urbà d'aquesta població amb una inversió de 3,09 M

query_builder   5 novembre 2002 12:59

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura la variant de Xerta a la C-12 (Baix Ebre)

S' ha millorat la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit al nucli urbà d'aquesta població amb una inversió de 3,09 M

El director general de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Jordi Follia, juntament amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Sancho, ha inaugurat avui dimarts, dia 5 de novembre, les obres de la variant de Xerta, a la carretera C-12. Aquesta actuació ha suposat una inversió de 3,09 MEUR (514 MPTA). Les obres van començar l’estiu de 2001.

Introducció

En el marc de la millora viària es proposen noves actuacions que completen la xarxa actualment en servei. Dins d’aquestes millores s’inclou la variant de Xerta que és la darrera variant de l’Eix de l’Ebre (C-12) que quedava per executar dins el condicionament global d’aquest eix, entre Tortosa i Lleida.

Amb aquesta actuació s’ha aconseguit evitar el pas d’un tram de via de la xarxa bàsica pel nucli urbà de Xerta, millorant la comoditat i seguretat d’usuaris i vianants.

Cal destacar que la Generalitat té previst realitzar, durant l’any vinent, les obres de condicionament de l’Eix de l’Ebre entre Garcia i Ascó.

Descripció de les obres

Les obres han consistit bàsicament en la construcció d’una carretera de circumval·lació, amb una longitud  aproximada de 2,3 km que voreja la població de Xerta pel costat muntanya d’aquesta població.

El traçat comença en un punt de la C-12, al sud de la població de Xerta, mitjançant una intersecció. A continuació, la traça passa per l’oest del nucli urbà i s’incorpora  de nou a la C-12, al nord de Xerta. El seu encreuament amb la carretera de Paüls (TV-3541) es soluciona amb un pas a diferent nivell.

La velocitat de projecte és de 80 km/h i la variant té una amplada total de 10 m, formada per una calçada de 7 m amb dos carrils de 3,5 m cadascun i vorals exteriors d’1,5 m.

Les obres inclouen, com s’ha esmentat, el pas inferior de l’enllaç amb la TV-3541 (carretera de Paüls) que permet passar per sota del tronc de la variant. Consisteix en un marc de formigó de forma rectangular que té 16 m de longitud i 11,3 m d’amplada.

A més, s’ha construït un pont, de 30 m de longitud, damunt la Vall de les Vinyasses i un aqüeducte per restituir l’antiga canalització d’aigua d’abastament a Xerta, procedent de les fonts de Paüls.

Aquesta actuació s’ha completat amb la instal·lació de la nova senyalització horitzontal i vertical.

1  

Imatges

Plànol Variant Xerta

Plànol Variant Xerta 124