Lliurament de medalles als Bombers i de distincions de Protecció Civil [Actualitzada]

query_builder   6 març 2003 12:49

event_note Nota de premsa

Lliurament de medalles als Bombers i de distincions de Protecció Civil [Actualitzada]

El lliurament, que tindrà lloc a Manresa, s’inscriu enguany dins els actes de celebració dels 150 anys dels Bombers de Manresa

El proper dissabte, 8 de març, i a partir de les 11:30 hores, coincidint amb la celebració de la festivitat del patró dels Bombers, Sant Joan de Déu, es lliuren, a Manresa, les medalles d’honor als Bombers de la Generalitat de Catalunya, així com també les distincions de la Protecció Civil. Enguany, i dins dels actes de celebració dels 150 anys dels Bombers de Manresa, l’acte tindrà lloc a la Sala Ciutat de Manresa (Plaça Sant Ignasi, 15).

D’aquesta manera i com cada any, el Departament de Justícia i Interior fa un reconeixement de la feina duta a terme pels membres del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Es lliuraran 166 medalles de bronze, argent i or als bombers (funcionaris i voluntaris), amb 20, 25 i 35 anys d’antiguitat, respectivament. També es lliurarà la Medalla d’Honor d’or a aquells bombers que, en el moment de la seva jubilació, hagin prestat 30 anys de servei al Cos de Bombers.

Enguany, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol fer reconeixement a la tasca duta a terme per l’anterior conseller Xavier Pomés (actual conseller de Sanitat), i als 2 últims directors generals, Enric Prior i Josep Maria Padrosa, fent-los lliurament d’una medalla d’honor en matèria de Protecció Civil.

En aquest mateix apartat, la Generalitat de Catalunya vol distingir a Josep Figueras i Montané, per la seva col·laboració en la recollida de productes contaminants vessats a les platges i les costes de Galícia. Amb aquesta distinció es vol, igualment, homenatjar a totes aquelles persones que voluntàriament, també, van col·laborar en aquestes feines.

Destacar a més, les medalles d’honor que es concediran a títol pòstum, als bombers Santiago Roig, Ciriaco Arroyo, Bernat Renom i al metge Juan Turró, tots ells membres de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil que van perdre la vida en acte de servei. Així mateix, també es concedirà a títol pòstum una menció honorífica al bomber voluntari Francesc Arnau Camps.

 L’acte serà presidit per la consellera de Justícia i Interior, Núria de Gispert. També hi assistiran l’alcalde de Manresa, Jordi Valls; el director general d’Emergències i Seguretat Civil, Ramon Bonastre; i el Cap de la Divisió Operativa dels Bombers, Pedro Anítua, entre d’altres autoritats.

 A les 10:00 hores, abans de l’acte oficial de lliurament de les medalles d’honor als Bombers de la Generalitat de Catalunya i de les distincions de la Protecció Civil, tindrà lloc una Missa a la Col·legiata Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa (Baixada de la Seu s/n).

Cerdanyola del Vallès, 6 de març de 2003

1  

Fitxers adjunts

Relació de medalles d'honor i de distincions de Protecció Civil per Regions d'Emergències

Relació de medalles d'honor i de distincions de Protecció Civil per Regions d'Emergències
DOC | 82