L'estació Sants de la L5 tindrà un dels passadissos d'accés entre andanes tallat fins el setembre per millorar-ne l'accessibilitat

query_builder   29 juny 2004 16:39

event_note Nota de premsa

L'estació Sants de la L5 tindrà un dels passadissos d'accés entre andanes tallat fins el setembre per millorar-ne l'accessibilitat

L’estació Sants de la L5 tindrà un dels passadissos d’accés entre andanes (el més pròxim a la L3) tallat des del dijous, 1 de juliol, fins a principis de setembre per eliminar les barreres arquitectòniques que impedeixen o dificulten el pas a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR). Mentre durin les obres, l’accés a la L5 en direcció Horta, venint de la L3, es farà per l’altre accés, situat al costat de l’estació de Renfe.

El projecte preveu construir dos ascensors, un per andana, per facilitar el pas entre aquestes a les PMR que no poden utilitzar l’actual pas sota les vies. La complexitat de l’obra obliga a tallar el passadís existent entre andanes per tal de poder realitzar amb garanties d’execució i seguretat l’ampliació d’aquest i l’obra associada a la col·locació dels ascensors.  A més, s’aprofitarà el tall del passadís per realitzar un nou pou de bombes corresponent a la instal·lació de drenatge de metro.

Obra d’accessibilitat a l’estació de Sants L3 i L5

La intervenció a l’estació Sants de la L5 i la L3 es va iniciar l’any passat amb  l’objectiu de construir 6 ascensors, dos d’ells inclinats, i eliminar les escales al passadís entre la Línia 3 i la Línia 5.

Aquesta obra forma part del pla del govern per adaptar a les persones amb mobilitat reduïda tota la xarxa de metro i de FGC abans del 31 desembre de 2006, tal com marca la Llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya. Actualment, dels 197 vestíbuls d’estació de la xarxa que cal adaptar (algunes estacions tenen més d’un vestíbul), 86 ja estan adaptats, 54 en obres i 55 en projecte. Pel que fa als dos vestíbuls de l’estació Plaça de Sants del metro, s’està pendent del traçat definitiu del TGV per intervenir-hi.

(s’adjunta gràfic)

1  

Imatges

Gràfic

Gràfic 127