Demà entrarà en servei un tram de la variant de la C65 a Llagostera

Aquest matí el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, acompanyat de l'alcalde de Llagostera, Josep Lluís Postigo, han visita

query_builder   6 abril 2004 10:31

event_note Nota de premsa

Demà entrarà en servei un tram de la variant de la C65 a Llagostera

Aquest matí el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, acompanyat de l'alcalde de Llagostera, Josep Lluís Postigo, han visita

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques posarà en servei un tram de la variant de la C-65 a Llagostera demà dimecres, 7 d’abril a les 15:00 hores. L’objectiu d’aquesta actuació és aconseguir una major fluïdesa de vehicles en els viatges que es preveuen en motiu de les vacances de Setmana Santa ja que permetrà evitar el trànsit per dins el municipi de Llagostera.

A les 8:30 d’aquest matí el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, acompanyat de l’alcalde de Llagostera, Josep Lluís Postígo, han comprovat l’evolució de les obres d’aquesta variant. En aquesta visita el conseller ha destacat que “tot i que no està previst finalitzar l’obra fins aquest estiu, s’ha decidit posar en servei el tronc central  de la variant per facilitar el trànsit en aquesta àrea ja aquesta Setmana Santa, dies de màxima afluència de vehicles”. El conseller ha informat que “a partir de demà el tronc central es mantindrà obert definitivament mentre en els propers mesos continuen i finalitzen les obres dels accessos”.

El traçat

La traça del tram que ara es posa en servei s’inicia a l’alçada del futur enllaç nord,  i travessa la Plana de Llagostera  i les rieres de Banyaloca i la Resclosa, per a girar direcció est per sota de la urbanització “Els Escuts” i finalitzar entroncant de nou amb la carretera en la zona on se situarà el futur enllaç sud. A partir d’aquí, la traça discorrerà, una vegada finalitzades les obres, paral·lela a l’actual fins arribar a la Pujada de l’Alou enllaçant amb la C-65.

Amb l’entrada en funcionament del tram esmentat, s’habilita una intersecció provisional d’accés únic a Llagostera des de la C-65, que deixarà de funcionar una vegada s’enllesteixi la construcció de l’enllaç nord.

La variant de Llagostera

La carretera C-65 que passa pel nucli de Llagostera presenta actualment un trànsit molt elevat que provoca situacions de congestió accentuades pels passos de vianants.

Per aquest motiu, PTOP  ha impulsat l’actuació de construcció de la variant de la C-65 a Llagostera, integrada dins d’un esquema viari anomenat Anella de les Gavarres (Girona-Palamós-Llagostera-Girona). Amb aquesta nova variant s’evita el pas del trànsit propi d’una via de la xarxa bàsica, com és la C-65, per dins el nucli urbà de Llagostera.

Les obres van ser adjudicades a l’empresa RUBAU  per un import de 8,7 MEUROS, es van iniciar a l’abril de 2003 i es preveu que estiguin enllestides completament aquest estiu.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 606