El conseller Espadaler presenta el Manual de Bones Pràctiques ambientals al sector de la distribució alimentària i als supermercats

query_builder   19 setembre 2003 12:44

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler presenta el Manual de Bones Pràctiques ambientals al sector de la distribució alimentària i als supermercats

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí la presentació del Manual d’ecogestió dedicat a les bones pràctiques ambientals al sector de la distribució alimentària i als supermercats. A l’acte hi han assistit el president del Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya (CEDAC), Jaume Rodríguez, el director general de Planificació Ambiental del Departament de Medi Ambient, Jordi Sala, i l’autora del Manual i responsable de Medi Ambient de Price-Waterhouse Coopers, M. Luz Castilla, que ha fet la presentació.

El Manual, editat pel Departament de Medi Ambient i coordinat pel CEDAC, va adreçat als empresaris i tècnics que, percebent la necessitat i oportunitat d’implantar la gestió mediambiental i/o la qualificació de garantia ambiental dels seus productes, volen recollir alhora una visió de conjunt i les experiències concretes d’empreses del sector, a més d’un recull actualitzat de la normativa ambiental aplicable a Catalunya.

El sector de la distribució, autoserveis i supermercats es basa en l’emmagatzematge i la gestió de béns de gran consum, amb l’objectiu final de fer-los arribar al client amb la màxima agilitat i en les millors condicions de qualitat possibles. Es caracteritza per potenciar el criteri de proximitat a la ciutadania i integració en el teixit urbà.

Les empreses que realitzen aquesta activitat s’afegeixen a la creixent preocupació de la societat per la conservació del medi ambient, i han impulsat conjuntament l’elaboració del Manual, conscients de la importància d’incorporar el criteri ambiental en la seva gestió. D’acord amb aquesta filosofia, el document fa una anàlisi dels aspectes mediambientals de les activitats generades pel sector, se’n descriuen els impactes i es plantegen recomanacions, tant des del punt de vista tècnic com operatiu, sobre la seva minimització i gestió.

Aquest Manual és el setzè d’una col·lecció en la preparació de la qual hi han intervingut reconeguts experts, el propi sector i les diferents unitats del Departament de Medi Ambient que, des de fa anys, treballen per impulsar les millores en la gestió mediambiental a les empreses.

1  

Imatges

El conseller Espadaler, durant la presentació del Manual

El conseller Espadaler, durant la presentació del Manual 1371